Jongerenraad kiest voor thema jong zijn in Haarlem

  • 21 november 2019

Haarlem heeft een jongerenraad! Afgelopen woensdag 20 november was de aftrap in de raadszaal van de gemeente. De jongerenraad gaat zich vooral richten op het thema 'jong zijn in Haarlem'.

De jongeren konden kiezen uit vier thema’s: armoede, klimaat, migratie en integratie en jong zijn in Haarlem. De meeste stemmen waren voor het laatste thema.

Initiatiefnemer van het project jongerenraad is de Antonius Gemeenschap, een vrijwilligersorganisatie die zich het lot van arme en eenzame mensen in Haarlem aantrekt. Met dit project richt Antonius zich op de politiek en toekomstige generaties. De 21 deelnemende jongeren zijn leerlingen van de bovenbouw van het ECL en het Sancta Maria.

Na de aftrap gaat de jongerenraad onder begeleiding van hun eigen docenten, de Antonius Gemeenschap en de gemeente concreet aan de slag om plannen te maken met het thema 'jong zijn in Haarlem'. In eerste instantie is het doel om één van de voorstellen op de agenda van de raadscommissie te krijgen. Maar het hoofddoel is uiteraard dat het door de jongeren bedachte voorstel wordt uitgevoerd.