Inzage plan nieuwe sociale huurwoningen Delftwijk

  • 15 januari 2020

De sociale huurwoningen van woningcorporatie Pré Wonen aan de Aart van der Leeuwstraat, Generaal Spoorlaan, Gerard van Eckerenstraat en P.C. Boutenstraat in Delftwijk in Haarlem-Noord zijn verouderd. Daarom sloopt Pré Wonen de 224 woningen en bouwt daarna ongeveer 280 nieuwe sociale huurwoningen. Daarnaast verbetert gemeente Haarlem de openbare ruimte rond de woningen. Het voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan ligt van vrijdag 17 januari tot en met donderdag 27 februari ter inzage.

Pré Wonen maakte een voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan. In het voorlopig ontwerp staan 4 kavels die van elkaar gescheiden zijn door 3 woonstraten. De buitenste 2 bouwblokken van maximaal 4 lagen zijn U-vormig en markeren zo de hoekpunten van de buurt. De middelste 2 bouwblokken bestaan uit strokenbouw van maximaal 5 lagen. Daarnaast staan ruime groene straten en binnenterreinen beschreven.

Inloopbijeenkomst 5 februari

Bewoners, omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op woensdag 5 februari. Binnenlopen kan tussen 19.30 en 20.30 uur in de Stayokay hostel aan het Jan Gijzenpad 3. Het voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan en het proces worden dan toegelicht. Medewerkers van Pré Wonen en de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bekijk het voorlopig ontwerp

Bekijk het voorlopig ontwerp en meer informatie op de projectpagina www.haarlem.nl/aart-van-der-leeuwstraat-eo.