Introductiebijeenkomst crowdfunding en crowdsourcing

  • 11 juli 2017

Bent u betrokken bij een initiatief waardoor Haarlem een fijnere plaats wordt om te wonen, werken of verblijven? En bent u op zoek naar manieren om geld te werven en mensen actief bij het initiatief te betrekken? Kom dan woensdag 6 september om 20.00 uur naar de introductiebijeenkomst over crowdfunding en crowdsourcing.

Wat?

Met crowdfunding en crowdsourcing start u een campagne om geld, hulp en materiaal in te zamelen voor uw initiatief. Zo realiseert u niet alleen een project voor uw buurt of stad maar zorgt u meteen voor een grotere bekendheid van uw project en meer betrokkenheid.

Tijdens de bijeenkomst nemen we u aan de hand van inspirerende voorbeelden mee in het werven van nieuwe fondsen, materialen en vrijwilligers. U leert welke projecten zich lenen voor crowdfunding en crowdsourcing, hoe u anderen enthousiast maakt voor uw initiatief, hoe u een campagne opbouwt en wat voor acties u kunt inzetten.

Voor wie?

Voor iedereen (vrijwilligers, ondernemers, organisaties) die betrokken is bij initiatieven die een maatschappelijke meerwaarde willen bereiken. Voor beginnende én gevorderde initiatiefnemers. Wilt u na deze bijeenkomst actief aan de slag met een wervingscampagne voor uw eigen initiatief, dan kunt u meedoen aan een vervolgworkshop.

Waar en wanneer?

Woensdag 6 september 2017, 20.00-22.00 uur
Gasthuisstraat 32, 2011 XP Haarlem

Wie geeft de introductiebijeenkomst?

De gemeente Haarlem wil in het kader van ‘Samen Doen’ bewoners, ondernemers en partners ondersteunen bij maatschappelijke initiatieven. We weten dat veel initiatiefnemers op zoek zijn naar middelen en mensen voor hun initiatief. Daarom hebben we Martijn Arnoldus, directeur van Voor je Buurt en Haarlemmer gevraagd een training te verzorgen voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Voor je Buurt helpt lokale maatschappelijke initiatieven in heel Nederland met het opzetten van wervingscampagnes voor geld en vrijwilligers. Dat doet Voor je Buurt onder andere via het landelijke platform voorjebuurt.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar initiatief@haarlem.nl onder der vermelding van ‘Crowdfunding Haarlem’ en met opgave van het aantal personen.