Informatieve excursie bomen Boerhaavewijk 22 juni

  • 7 juni 2019

Voor het project Bomen in Schalkwijk zijn de wilgen en populieren in heel Schalkwijk beoordeeld op welk risico zij vormen. De inventarisatie van risicovolle bomen gaat verder en tijdens een excursie door de Boerhaavewijk kunt u zelf meekijken met een boomexpert.

Momenteel laat de gemeente alle bomen in de Boerhaavewijk onderzoeken. Op 22 juni kunt u deelnemen aan een excursie door deze wijk. Tijdens de excursie vertelt de boomexpert meer over de positieve en negatieve eigenschappen van een aantal bomen in de wijk en wat de gemeente doet om overlast van bomen te voorkomen. Takbreuk van bomen kan namelijk voor schade of letsel zorgen. Daarnaast is er aandacht voor de verduurzaming van het gemeentelijke bomenbestand, want sommige risicovolle wilgen en populieren worden vervangen door een andere boomsoort. Ook is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen.

De excursie is op zaterdag 22 juni en vertrekt om 10.00 uur vanaf wijkcentrum De Ringvaart. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. U kunt zich vooraf aanmelden via bomeninschalkwijk@haarlem.nl.