Informatie coronavirus

 • 1 april 2020

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor vele Haarlemmers. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze pagina vindt u actuele informatie voor inwoners, ondernemers en instellingen.


Update 2 april

Regeling Tozo vanaf volgende week
Veel zelfstandig ondernemers hebben zich gemeld voor financiële ondersteuning voor levensonderhoud. We willen deze ondernemers zo spoedig mogelijk van dienst zijn. Ondanks berichtgeving vanuit de rijksoverheid is het aanvraagformulier van Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) nog niet opengesteld.
Lees het bericht​​​​​​​

Steffie legt uit
Sinds deze week is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Steffie beantwoordt vragen als: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op een juiste manier en het maken van een dagindeling aan bod.


 

Eerdere updates

1 april 2020

Ambassadeurs brandveilig leven bellen kwetsbare ouderen
De gemeente krijgt signalen van verontruste senioren die worden gebeld door onbekenden. Dit blijken ambassadeurs brandveilig leven van de brandweer te zijn. Deze brengen, in verband met het coronavirus, geen woningbezoeken meer bij senioren. Omdat dit een kwetsbare groep is voelen zij het toch als morele plicht om iets voor deze mensen te betekenen. Daarom hebben zij besloten om de mensen die in onze regio al een woningbezoek hebben gehad te bellen met de vraag hoe het met ze gaat, lopen zij tegen problemen aan? Het hulpnummer van het Rode Kruis 070-4455888 wordt ook onder de aandacht gebracht.


Met cruciaal beroep gratis parkeren
Werknemers die een cruciaal beroep uitoefenen, niet thuis kunnen werken en met de auto naar hun werk moeten, mogen tot 1 juni gratis parkeren in Haarlem. U vindt de informatie onderaan bij de veelgestelde vragen. Voor de gemeentelijke parkeergarages kan een pas worden aangevraagd. Voor de betaald parkeerzones buiten het centrum kan een tijdelijke vergunning worden verkregen.


Maatregelen 6 april verlengd tot en met 28 april
Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!


Livechat met burgemeester Wienen
Haarlems burgemeester Jos Wienen heeft woensdag 1 april tussen 19.00 en 20.00 uur een livechat op de Facebookpagina van gemeente Haarlem. Haerlems Bodem presenteert dit uurtje. Jos Wienen gaat in dat uur live vragen beantwoorden van Haarlemmers. Heeft u vragen aan de burgemeester over de gevolgen van het coronavirus? Zet ze in de chat. Lees meer.

31 maart 2020

Corona-initiatieven op HaarlemLink
Met je kampeerbus een boodschappenservice opzetten? Zangers nodig voor een pop-up concert voor het raam van een verpleeghuis? Of 100 liter soep koken voor alleenstaande ouderen en op zoek naar ingrediënten? Deel je initiatief op HaarlemLink. Maak je bekend en vraag om ondersteuning van jouw initiatief. Samen staan we sterker! Lees meer.

Livechat met burgemeester Wienen
Haarlems burgemeester Jos Wienen heeft woensdag 1 april tussen 19.00 en 20.00 uur een livechat op de Facebookpagina van gemeente Haarlem. Haerlems Bodem presenteert dit uurtje. Jos Wienen gaat in dat uur live vragen beantwoorden van Haarlemmers. Heeft u vragen aan de burgemeester over de gevolgen van het coronavirus? Zet ze in de chat. Lees meer.

Wijziging data commissievergaderingen
In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus worden enkele data gewijzigd van commissievergaderingen en de commissie Beheer van april wordt afgelast. Lees het hele bericht.


Aanvullende info op verbod op evenementen
Afgelopen maandag werden aanvullende maatregelen vanuit het Rijk genomen. Aanvullende informatie op deze maatregelen is dat het verbod op evenementen tot 1 juni alleen is bedoeld voor evenementen die een vergunning nodig hebben. Voor alle andere evenementen gelden de maatregelen tot 6 april. Op 31 maart besluit het kabinet of en hoelang die maatregelen worden verlengd.

27 maart 2020

Boodschappen doen? Doe het alleen en houd dan ook afstand!
Winkels en markten zijn onmisbaar in de distributie van voedsel en blijven daarom open. Het is van belang dat mensen hun boodschappen kunnen blijven doen. Wel gelden hier strakkere regels en houdt handhaving streng toezicht. Lees het hele bericht.

Havenkantoor Haarlem gesloten voor publiek
Nu het vaarseizoen weer begint, moet het Havenkantoor van de gemeente Haarlem  vanwege de corona maatregelen vanaf 30 maart sluiten voor bezoekers. Deze maatregel is nodig omdat de publieksruimte te klein is om de noodzakelijke afstand van 1,5 meter te garanderen. Kijk hier voor informatie over hoe u het Havenkantoor kunt bereiken.

Haarlemmer Kweektuin in weekenden voor bezoekers gesloten
De veiligheid van medewerkers en bezoekers van de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem-Noord is op bepaalde drukke tijdstippen niet te garanderen, vooral bij de speeltuin. Daarnaast zijn sommige paden op het terrein erg smal waardoor mensen niet op 1,5 meter afstand langs elkaar kunnen lopen. Daarom is de Haarlemmer Kweektuin vanaf nu in het weekend (op zaterdag en zondag) gesloten. De bedrijven en instellingen op het terrein zijn in het weekend al gesloten of hebben op een andere manier toegang. Op doordeweekse dagen kunt u de Haarlemmer Kweektuin nog wel bezoeken.

Nieuwe noodverordening van kracht
Het kabinet heeft maandag 23 maart aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. De burgemeesters van de veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. De noodverordening stelt gemeenten en politie in staat te handhaven als een van de maatregelen overtreden wordt. Op de website van de VRK is de nieuwe noodverordening te lezen.

Stel bezoek aan Milieuplein indien mogelijk uit
Omdat het een stuk drukker is op het Milieuplein dan normaal, vraagt Spaarnelanden om een bezoek indien mogelijk uit te stellen. Om bezoekers en medewerkers op het Milieuplein zo goed mogelijk te beschermen zijn de regels op het Milieuplein aangepast.

Kringloopwinkels
Heeft u spullen voor de kringloopwinkel? Check of deze nog open is, want ze zijn niet allemaal meer open. De Snuffelmug is inmiddels dicht. Houd de spullen nog even bij u thuis. 

Heeft u hulp nodig of wilt u iemand helpen?
Er zijn veel Haarlemmers die nu alleen thuis zitten en behoefte hebben aan hulp. Er zijn verschillende organisaties en mooie initiatieven die deze hulp aanbieden. In dit artikel staat een overzicht van organisaties en initiatieven. 

26 maart 2020

Het UWV Haarlem is gesloten. Waar kan ik een uitkering aanvragen?
In verband met de bestrijding van het coronavirus is het UWV gesloten. U kunt via de gemeente een uitkering aanvragen. Bel met het telefoonnummer 14023 en vraag naar de afdeling werk en inkomen.

25 maart 2020

Burgemeester Wienen over maatregelen coronavirus in Haarlem

“Alle parken, wandelgebieden en plekken waar nog veel mensen samenkomen, houden we strak in de gaten. Als mensen zich niet aan de regel van 1,5 meter afstand houden, kunnen we gebieden afsluiten en boetes uitdelen. Maar zorg dat je de besmetting voorkomt en niet de boete”. 
Lees het bericht >

24 maart 2020

Haarlem ondersteunt ondernemers in financiële nood door coronavirus

De coronacrisis raakt vele ondernemers in Haarlem bijzonder hard. Het kabinet en de gemeente Haarlem hebben een uitzonderlijk pakket van noodmaatregelen voor ondernemers vastgesteld om Haarlemse ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd. Ook heeft de gemeente heeft elke werkdag van 10.00-12.00 uur een spreekuur voor ondernemers. Lees meer over de maatregelen.


Strengere maatregelen 23 maart 2020

Wat dit betekent voor inwoners van Haarlem
Het kabinet heeft op maandag 23 maart strengere maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén van de maatregelen is dat burgemeesters meer bevoegdheid krijgen om op te treden tegen overtreding van deze maatregelen. Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over de nieuwe maatregelen.

23 maart 2020

Nieuwe maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het Corona virus

Maandagvond 23 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het Corona virus.
Lees het bericht >

Kom niet naar de stranden en duinen

We zien vandaag weer veel mensen naar het strand komen, dit is niet de bedoeling! Kom ook doordeweeks niet naar het strand en de duinen. De parkeerplaatsen zijn zo lang als nodig is afgesloten. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar. Beperk uw verblijfsduur. Gun elkaar de ruimte.  #samentegencorona
Lees het hele bericht >

Wat is een noodverordening

Op 15 maart 2020 heeft het kabinet ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. (noodverordening COVID-19 VRK).
Lees het hele bericht >

Raadsvergadering 26 maart gaat door

De raadsvergadering van donderdag 26 maart, gaat door, maar in verband met het coronavirus zonder publiek en met een aangepaste agenda. De vergadering begint om 19.30 uur. Uiteraard kunt u de raadsvergadering volgen via de online uitzending. U kunt de uitzending ook achteraf bekijken.

Een bericht van onze burgemeester Jos Wienen aan alle Haarlemmers  in deze moeilijke tijd

21 maart 2020

Haarlemse verzorgingshuizen dicht voor bezoek

Nederlandse verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn vanaf zaterdag 21 maart gesloten voor bezoekers, ook in Haarlem. Lees het hele bericht >

20 maart 2020

Haarlem ondersteunt ondernemers in financiële nood door coronavirus

De coronacrisis raakt vele ondernemers in Nederland bijzonder hard, zo ook vele Haarlemse ondernemers. Het kabinet heeft een uitzonderlijk pakket van noodmaatregelen voor ondernemers vastgesteld. De gemeente Haarlem biedt daarnaast een aantal aanvullende lokale maatregelen om Haarlemse ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd, zoals uitstel van lokale belastingen en heffingen.
Lees het hele bericht >

Burgermeester Jos Wienen geeft update over de coronacrisis in Haarlem

Beluister het audiofragment

Extra opvang dak- en thuislozen

Gemeente Haarlem heeft de Beijneshal aangewezen als tijdelijke extra opvanglocatie voor dak- en thuislozen. Deze locatie wordt opengesteld vanwege het coronavirus. In de bestaande opvang voor dak- en thuislozen gaan bewoners overdag naar buiten. Het coronavirus vraagt van mensen dat zij juist zoveel mogelijk binnen blijven.
Lees het hele bericht >

19 maart 2020

Vanaf zaterdag 21 maart NS fietsenstalling station Haarlem dicht

De NS fietsenstalling in het station van Haarlem sluit zaterdag 21 maart aanstaande. Het verzoek is om uw gestalde fiets voor zaterdag op te halen. Ook na zaterdag kunt u uw fiets nog ophalen. Staat uw fiets na zaterdag nog in de NS-fietsenstalling in het station? Dan kunt u die op de volgende momenten ophalen:

 • maandag 23 maart van 9.00 tot 11.00 uur
 • donderdag 26 maart van 9.00 tot 11.00 uur.

De fietskelder onder het Stationsplein en de fietsflat op het Kennemerplein blijven open. NS neemt deze maatregel omdat zij minder medewerkers aan het werk hebben, ook is het rustiger op de stations. 

Meer informatie vindt u op www.ns.nl/reisinformatie/calamiteiten/vanaf-vrijdag-13-maart-minder-treinen-in-de-spitsuren.html.

Bevoorrading winkels binnenstad

Veel winkels in het centrum hebben aangepaste openingstijden in verband met het coronavirus. De gemeente hanteert daarom een coulant beleid om leveranciers toe te laten tot het winkelgebied. Zij kunnen later binnenkomen en later uitrijden. De leverancier moet dan wel bij de desbetreffende paal het nummer van de meldkamer bellen: 023-511 4950.

Brief van burgemeester Wienen

Burgemeester Jos Wienen heeft een brief aan alle Haarlemmers geschreven.

Lees de hele brief d.d. 19 maart.

Afvalinzameling en Milieuplein

De afvalinzameling gaat door en het Milieuplein blijft open tot nadere berichtgeving. Spaarnelanden werkt nu met een gewijzigde dienstverlening. Lees de belangrijkste informatie op de website van Spaarnelanden.

18 maart 2020

Burgemeester schrijft brief aan basisschoolleerlingen

Burgemeester Wienen heeft een persoonlijke brief gestuurd aan alle basisschoolleerlingen in Haarlem.
Lees de brief van de burgemeester d.d. 18 maart.

Ook buiten voldoende afstand tot elkaar houden

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten werken, willen we wel graag naar buiten. Maar wees bewust dat u ook in de buitenruimte voldoende afstand houdt tot elkaar. Dus ook op plekken waar je met elkaar samenkomt is 1,5 meter afstand van elkaar de norm.

Hulp aan ondernemers

De gemeente Haarlem is bezig met een totaalpakket van lokale maatregelen om Haarlemse ondernemers zoveel mogelijk te helpen, zoals uitstel van lokale belastingen en heffingen. Hierbij is ook aandacht voor evenementen. Hoe dat nader wordt uitgewerkt volgt zo spoedig mogelijk. Op onze website houden we u hiervan op de hoogte.

Acute financiële problemen? Kijk hier.

Voorlopig werkt de gemeente uitsluitend op afspraak

De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de dienstverlening aan inwoners van Haarlem en Zandvoort door te laten gaan. Om dit te kunnen blijven doen moet de gemeente keuzes maken. Door de landelijke maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, kijkt de gemeente kritisch op welke plekken medewerkers kunnen werken, wanneer en hoe zij deze werkzaamheden uitvoeren. Dit heeft gevolgen voor onze dienstverlening. 
Lees het hele bericht.

17 maart 2020

Noodverordening vastgesteld

De noodverordening stelt gemeenten en politie in staat op te treden als een van de maatregelen overtreden wordt. Personen of organisaties die zich niet houden aan de maatregelen uit de noodverordening zijn strafbaar. Zij riskeren een dwangsom of een spoedsluiting.

De noodverordening vindt u op de website van het VRK.

De gemeente werkt voorlopig uitsluitend op afspraak

U kunt alléén nog in de publiekshal terecht als u een afspraak heeft. U kunt een afspraak maken en als het niet anders kan telefonisch via 14 023. Wij vragen u met klem om niet ziek naar de balie te komen. Het dringende advies is om de richtlijnen van het RIVM te volgen en als u ziek bent thuis te blijven en niet naar de publiekshal te komen.
Lees het hele bericht

16 maart 2020

Wat kunt u nu voor een ander betekenen?

Momenteel zijn veel mensen in Nederland alleen thuis. Er zijn verschillende organisaties die hulp kunnen bieden. En door Haarlemmers zijn er al initiatieven opgezet om elkaar te steunen met klusjes of om het sociaal contact in stand te houden. Lees meer in dit nieuwsbericht: www.haarlem.nl/nieuws/wat-kunt-u-nu-voor-een-ander-betekenen.

Fietsenopslag Spoordijk

De fietsenopslag Spoordijk (naast Jansweg 15 bij het station) blijft tot en met 6 april gesloten als maatregel tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De fietsenstalling naast de Jansweg blijft wel open. Staat uw fiets nog in de opslag? U kunt uw fiets komen halen. Stuurt u dan een e-mail met uw contactgegevens naar info@fietsdepothaarlem.nl en een medewerker van Paswerk neemt zo snel mogelijk contact met u op. Meer informatie: www.haarlem.nl/fiets.

Fietsenstalling Botermarkt

De fietsenstalling op de Botermarkt is tot nader order gesloten. Staat uw fiets nog in de stalling en wilt u uw fiets ophalen? Neem dan contact op met Paswerk via 06-55 33 65 29 of via 06-27 01 24 20. Bij geen gehoor kunt u contact opnemen met Spaarnelanden via 023-75 17 200 of via info@spaarnelanden.nl.

(Sport)velden

Op veel (sport)velden in Haarlem zijn op dit moment kinderen en volwassenen in groepen aan het sporten. Bewegen is gezond, maar let op: de huidige maatregelen zijn genomen om verdere besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Alle scholen en gemeentelijke sportaccommodaties zoals sporthallen, gymzalen, zwembaden en de sportparken zijn daarom gesloten. Wij vragen iedereen, jong en oud, het gezonde verstand te gebruiken en het sporten in groepen niet op te zoeken gedurende deze periode.

15 maart 2020

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

 • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
 • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
 • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
 • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).

 • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
 • Coffeeshops kunnen open blijven voor bestellingen die afgehaald worden. 

 • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
 • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Hulp voor ondernemers
Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.

13 maart 2020

Lees het bericht van burgemeester Jos Wienen d.d. 13 maart.

Voor berichtgeving over het aantal besmettingen kunt u terecht op de website van het RIVM.

12 maart 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen afgekondigd tot en met 31 maart tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.

Gemeente Haarlem volgt de aanwijzingen van de landelijke overheid en het RIVM om besmetting te voorkomen. Het zoveel mogelijk laten doorgaan van onze dienstverlening staat bij ons voorop.

De maatregelen zijn:

 • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Kijk voor actuele informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

6 maart 2020

Een leerling van het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem is positief getest op het coronavirus.

De leerling van het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem is positief getest op het coronavirus. De leerling uit Overveen is 2 maart, na een ski reis in Noord-Italië, is voor het laatst naar school geweest.

Er is besloten de leerling in thuisisolatie te plaatsen. De ouders en familie zijn ook thuis en in quarantaine geplaatst. De GGD is direct een contactonderzoek gestart. Onder de directe contacten vallen naast het gezin, onder andere de klasgenoten en de reisgenoten.

De GGD informeert de medeleerlingen, hun ouders en de leerkrachten over wat dit voor hen betekent. De GGD is op de school geweest om eventuele vragen te beantwoorden.

Om privacyredenen worden verder geen mededelingen over de leerling gedaan.

2 maart 2020

Eerste Haarlemse coronapatiënt

Op 2 maart maakte het RIVM bekend dat de eerste Haarlemmer een besmetting heeft opgelopen.

Alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen,de gemeente heeft intensief contact met GGD Kennemerland en inmiddels gaat het steeds beter met de patiënt. De patiënt zit voorlopig nog wel in thuisisolatie. De GGD Kennemerland monitort het gezin en brengt de contacten die de patiënt heeft gehad door middel van een contactonderzoek in kaart. Mochten bij deze contacten verschijnselen worden vastgesteld die passen bij het coronavirus dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het virus.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van patiënt.

Categorie:

 • Coronavirus
 • Nieuws ZUID/WEST
 • Nieuws SCHALKWIJK
 • Nieuws OOST
 • Nieuws CENTRUM
 • Nieuws NOORD