Ideeën voor Haarlem welkom tijdens het Initiatievencafé

  • 5 juni 2019

Heeft u een mooi idee voor Haarlem? Maar weet u niet zo goed hoe u er verder mee moet? Kom dan naar het Initiatievencafé! Dit vindt plaats op maandag 8 juli van 17.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) bij het Badhuis (Leidseplein 49).

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n ‘initiatief’ kan van alles zijn. Van het plan om uw straat mooier te maken met bloembakken. Tot het idee om samen met de buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Of om een nieuwe ontmoetingsplek op te zetten waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Verbinden

Voor zo’n idee werkelijkheid is, moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook ambtenaren van de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers.  

Tijdens iedere editie is er ruimte voor initiatieven om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. U kunt daar andere ondernemende Haarlemmers ontmoeten en misschien wel de fundering leggen voor een mooie samenwerking.

Interesse?

Het programma voor 8 juli zit vol. Het is niet meer mogelijk om een initiatief aan te melden. Wilt u bij de pitches aanwezig zijn om inspiratie op te doen, initiatiefnemers met hun vraag te helpen of om te netwerken? Meldt u dan aan door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. U bent van harte welkom.

Datum:             Maandag 8 juli 2019
Tijden:              Inloop vanaf 16.30 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur pitches en van 18.00 tot 19.00 uur borrel
                        en netwerken
Locatie:            Het Badhuis, Leidseplein 49, Haarlem
Aanmelden:      initiatief@haarlem.nl

HaarlemLink

Bent u al bekend met HaarlemLink? Dit is een verbindend platform waarop alle Haarlemmers een initiatief kunnen aandragen of meedoen aan een initiatief. Op HaarlemLink staat ook een toolkit met tips, adressen en praktische informatie om uw initiatief snel verder te helpen.