Hulp bij eerste stap energiebesparing huiseigenaren Meerwijk

  • 4 oktober 2019

De gemeente Haarlem wil huiseigenaren in Meerwijk helpen bij het energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig maken van hun woning. In Meerwijk wordt de mogelijkheid van een warmtenet onderzocht. Mogelijk kunnen in de toekomst huizen aansluiten op het warmtenet. De beste manier om een woning te verduurzamen en energie te besparen hangt af van het type huis. Het Duurzaam Bouwloket is nu op zoek naar woningen die veel voorkomend zijn.

Zo’n 600 woningeigenaren van eengezinswoningen in Meerwijk ontvangen in oktober een brief van de gemeente met de oproep zich aan te melden voor een maatwerkadvies. Van de meest voorkomende woningtypen wordt 1 voorbeeldwoning geselecteerd die onder de loep wordt genomen door een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Hieruit komt een maatwerkadvies dat voor iedere woningeigenaar met een soortgelijke woning interessant is. Tijdens een informatieavond op 21 januari 2020 worden de resultaten en de meeste interessante energiebesparende maatregelen gepresenteerd. Na deze avond kunnen Meerwijkers stapsgewijs hun huis verduurzamen.

Samen met de buurt

Verduurzamen van de woning is financieel aantrekkelijk. Ook draagt het bij aan een gasvrije stad. Het is van belang dat iedereen zijn steentje bijdraagt en dit gaat beter als het samen gebeurt. Veel woningeigenaren zijn bereid een bijdrage te leveren. Het is soms lastig om te bedenken hoe je dit het beste kunt aanpakken. Een eerste stap kost vaak moeite. Door woningeigenaren professioneel en onafhankelijk te adviseren en samen in de buurt aan de slag te gaan, helpt Haarlem bewoners op weg bij het zetten van de eerste stappen.

Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door de gemeente Haarlem, zodoende kan je hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Voor meer informatie zie: www.duurzaambouwloket.nl. Meer weten over gasvrij wonen? Kijk op www.haarlem.nl/gasvrijer.