High tea aan de langste tafel van Haarlem

  • 4 oktober 2019

Op de Nieuwe Groenmarkt schoven donderdag 3 oktober veel Haarlemmers aan bij de Langste Ontmoetingstafel van Haarlem! Deze high tea vond plaats vanwege de Week tegen Eenzaamheid.

Foto: Marisa Beretta

Het was droog, de zon scheen en er waren hapjes en drankjes voor iedereen. Het idee achter de Ontmoetingstafel is dat samen eten een ongedwongen manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. De deelnemers konden ook genieten van muziek en een voorstelling van een verhalenverteller. Voor mensen die niet zelfstandig naar de Nieuwe Groenmarkt konden komen, was gratis vervoer geregeld.

Week tegen Eenzaamheid

Van 1 tot 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Maar liefst 30% van de Nederlanders is eenzaam en 10% zelfs sterk eenzaam. Door het hele land wordt daarom extra aandacht besteed aan het thema eenzaamheid. In Haarlem worden er verschillende activiteiten georganiseerd door de Coalitie Haarlem Ontmoet. Daarin werken BUUV Haarlem, Humanitas, Hart, St. Nabestaandenzorg, Stem in de Stad, Haarlem Effect en DOCK Haarlem samen. Iedereen is welkom bij de activiteiten! Meer informatie op www.haarlemontmoet.nl.