Het Duurzaamheidsloket voor persoonlijk advies

  • 15 januari 2019

Het Duurzaamheidsloket in de Haarlemmer Kweektuin is er om Haarlemmers te helpen met hun duurzaamheidsvragen over bijvoorbeeld energie besparen, zonne-energie, duurzaam verbouwen en de financiering ervan.

De Haarlemmer Kweektuin is dé duurzame inspiratieplek van Haarlem. In dit stadspark vind je naast duurzame ondernemers ook iedere vrijdagmiddag in het Kweekcafé het Duurzaamheidsloket. Van tips over isoleren tot hoe je aardgasvrij kunt wonen, bij het Duurzaamheidsloket kun je terecht.

Persoonlijk advies

Vier adviseurs met ieder hun eigen expertise en ervaring bemensen het Duurzaamheidsloket. Een van hen is Michiel de Ruiter. Naast adviseur bij het Duurzaamheidsloket is hij ook initiatiefnemer van energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht. ‘Mensen geven aan dat ze het fijn vinden om hun vragen persoonlijk te kunnen stellen in plaats van dat ze online de antwoorden moeten zoeken,’ vertelt hij. Jan Tjemme van Wieringen van Energiepioniers Haarlem en onderzoeker bij MilieuCentraal, vervolgt: ‘Wij hebben allemaal persoonlijk ervaring met duurzaam verbouwen en wonen. Daar putten we dan ook veelal uit. En als we het antwoord niet weten dan raadplegen wij experts uit ons netwerk. Of we verwijzen bezoekers door naar organisaties en bedrijven met specifieke kennis over duurzaamheid, zoals de Huizenaanpak.’ Naast Jan Tjemme en Michiel zijn ook John van Oossanen, lid van energiecoöperatie DE Ramplaan, en Juan Nibbelink van Cirkelstad Haarlem  adviseurs bij het Duurzaamheidsloket.

Kom langs!

Het Duurzaamheidsloket is open op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Je vindt de adviseurs in het Kweekcafé, Kleverlaan 9. Het Duurzaamheidsloket is onderdeel van meerdere loketten die Haarlemmers helpen naar een duurzame toekomst. Meer informatie is te vinden op www.haarlem.nl/duurzaam-verbouwen.

Tekst: Christianne Lemckert.
Foto: Jurriaan Hoefsmit.

U kunt dit artikel overnemen in een (wijk)krant of ander medium. Lees voor het gebruik van foto's of afbeeldingen de voorwaarden op haarlem.nl.

Categorie:

  • De Groene Mug - Duurzaam Haarlem
  • Stadsnieuws
  • Ondernemers
  • Nieuws ZUID/WEST
  • Nieuws SCHALKWIJK
  • Nieuws OOST
  • Nieuws CENTRUM
  • Nieuws NOORD