Haarlemse makelaars ook steeds gasvrijer door rondleiding Huizenaanpak

  • 8 februari 2019

Wilt u een huis kopen en gaan verbouwen? Dan is het goed om te weten dat ook aankoopmakelaars op de hoogte zijn van de Haarlemse ambitie om in 2040 gasvrij te zijn.

Op uitnodiging van de gemeente Haarlem waren woensdag 6 februari 2019 namelijk ruim 50 Haarlemse makelaars op bezoek in de showroom van de Huizenaanpak. De Huizenaanpak is een platform van vakmensen en specialisten. Energieadviseurs, bouwkundig adviseurs, architecten, aannemers en installateurs uit de regio IJmond en Zuid-Kennemerland. Deze lokale specialisten slaan de handen ineen om bestaande huizen, villa’s, historische gebouwen en Verenigingen van Eigenaren (VvE) klimaatneutraal of zuiniger én comfortabeler te maken.

De makelaars kregen een rondleiding door de showroom om kennis te maken met de verschillende duurzame installatie- en isolatietechnieken. Zo staat er bijvoorbeeld een werkende warmtepomp. Makelaars spreken inwoners op het moment dat zij hun huis kopen of verkopen. Dat is ook vaak het moment dat mensen gaan verbouwen. Het is handig om gebruik te maken van logische momenten om uw huis voor te bereiden op gasvrij wonen. Als u toch gaat verbouwen is de extra investering voor isolatiemaatregelen vaak lager. Bovendien heeft u maar één keer het gedoe van een verbouwing.

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan u denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis.