Haarlem plaatst slimme parkeerautomaten

  • 28 augustus 2017

Vanaf 4 september plaatst de gemeente Haarlem nieuwe parkeerautomaten in het centrum. Bij deze slimme automaten wordt betaald met pinpas of creditcard, is een ticket achter de voorruit niet meer nodig en ze voorzien in hun eigen energie met een zonnepaneel! Maar de nieuwe automaat is wel anders en er wordt gevraagd om een kenteken.

Even wennen

Er is geprobeerd om het allemaal zo eenvoudig en gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Toch kan de gemeente zich voorstellen dat het voor veel mensen even wennen is. Daarom staat er in de publiekshal aan de Zijlvest 39 op woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 september een nieuwe parkeerautomaat. U kunt de automaat bekijken, uitproberen en om uitleg vragen aan een van de aanwezige parkeerhandhavers.

Toe aan vervanging

De oude parkeerautomaten staan er al sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw en waren hoognodig aan vervanging toe. Er waren steeds vaker storingen. Bovendien was muntgeld het enige mogelijke betaalmiddel samen met de chipknip. De laatste is allang weer afgeschaft en wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld op zak? Met de komst van de slimme parkeerautomaat kan de bezoeker gewoon met pin betalen.

De eerste automaten komen op de Koudenhorn en de Parklaan. Alle automaten in de binnenstad worden vervangen voor een slimme automaat. In totaal komen er 135 nieuwe parkeerautomaten van de firma Scheidt & Bachmann.

Meer informatie

Meer informatie en de belangrijkste vragen en antwoorden vindt u op www.haarlem.nl/parkeerautomaat.