Haarlem doet mee aan de Duurzame Huizenroute

  • 19 oktober 2018

Gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De ambitie van Haarlem is om in 2030 klimaatneutraal te zijn en in 2040 aardgasvrij. Dat kan de gemeente niet alleen. Veel Haarlemmers willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Haarlem doet daarom mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route.

Op zaterdag 3 en 10 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.  Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Energie van wind en zon

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Andries in het Garenkokerskwartier. Het prachtige huis met glas-in-lood deuren krijgt duurzame energie van wind en zon. Het huis is volledig geïsoleerd en in het bezit van een hybride warmtepomp. Andries: “Zo’n pomp haalt warmte uit de buitenlucht.”

Energielabel A++

Ook Ferry stelt zijn huis in Haarlem-Noord open: “Veel huizen in deze straat zijn zeker in de winter maandelijks nog ontzettend veel stookkosten kwijt met hun label G, terwijl ik alle benodigde energie zelf opwek.” Hij renoveerde de woning van onder tot boven tot een comfortabel en solide thuis. Door de verbouwingen sprong de woning van een energielabel G naar energielabel A++.

Meld je duurzame huis aan

Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis nog tot vlak voor 3 of 10 november aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.