Haarlem doet mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week 2019

  • 10 september 2019

Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week. In samenwerking met de Dutch Sustainable Fashion Week organiseert de gemeente Haarlem verschillende activiteiten tussen 4 en 13 oktober 2019. Wat je draagt heeft impact op andere mensen en het milieu. Dutch Sustainable Fashion Week wil zoveel mogelijk consumenten daar op positieve wijze bewust van maken.

Op maandag 9 september kregen deelnemende winkels in Haarlem een training aangeboden over duurzaam textiel van Cécile Scheele, initiatiefnemer van de Dutch Sustainable Fashion Week. Tussen 4 en 12 oktober loopt er een Groene Textielroute door de stad. Deze route leidt langs 30 Haarlemse winkels die duurzame kleding verkopen. De route is te vinden op www.dsfw.nl.

Mugfest

Op het duurzaamheidsfestival Mugfest dat op zondag 6 oktober 2019 op de Grote Markt plaatsvindt, is extra aandacht voor duurzaam textiel. In de Vishal vindt een paneldiscussie plaats met vooraanstaande Haarlemse ondernemers uit de duurzame fashion industrie. In de Hoofdwacht is de documentaire The positive chain of change van Chanel Trapman te zien. Deze film geeft de moedige ondernemers, ontwerpers, politici, journalisten, organisaties en merken die de strijd aan gaan tegen de fast fashion industrie een stem. Paswerk en Spaarnelanden laten zien wat er gebeurt met textiel uit textielbakken. En in Grand café Brinkmann is een Kledingruil voor heren-, dames- en kinderkleding.