Gemeente Haarlem wil initiatieven uit de stad ondersteunen

  • 8 november 2017

Heeft u een mooi idee voor Haarlem? Maar weet u niet zo goed hoe u er verder mee moet? Kom dan naar het Initiatievencafé! De eerste editie is op woensdag 29 november van 17.00 tot 19.00 uur in de Zijlpoort.

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n ‘initiatief’ kan van alles zijn. Van het plan om uw straat mooier te maken met bloembakken. Tot het idee om samen met de buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Of om een nieuwe ontmoetingsplek op te zetten waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Verbinden

Voor zo’n idee werkelijkheid is, moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook maatschappelijke organisaties of ondernemers. Tijdens iedere editie is er ruimte voor initiatieven om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een borrel. U kunt daar andere ondernemende Haarlemmers ontmoeten en misschien wel de fundering leggen voor een mooie samenwerking.

Ruimte

De gemeente wil meer ruimte geven aan mooie plannen en projecten vanuit de stad. Op www.haarlem.nl/initiatieven vindt u meer informatie en tips. Bijvoorbeeld over regels die in Haarlem gelden. Over hoe u een vergunning kunt aanvragen. Op welke manieren u aan geld of hulp kunt komen voor uw plan of project. Of waar u een ruimte kunt vinden in Haarlem.

Interesse?

U bent van harte welkom! Toegang tot het Initiatievencafé is gratis. U kunt zich aanmelden door voor 24 november een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Geef daarin uw naam en telefoonnummer door. Wilt u op woensdag 29 november een initiatief pitchen? Geef dit dan aan in een e-mail voor 17 november. Initiatiefnemers die zich opgeven, krijgen een gratis workshop ‘Pitchen met Passie’ van expert Paul Bierman op 21 november 2017. Het Initiatievencafé vindt plaats op de locatie Zijlpoort van de gemeente Haarlem, Gedempte Oude Gracht 2.