Gemeente verbindt initiatieven uit de stad tijdens 2e editie van Initiatievencafé

  • 6 februari 2018

Heeft u een mooi idee voor Haarlem? Maar weet u niet zo goed hoe u er verder mee moet? Kom dan naar het Initiatievencafé! Dit vindt plaats op dinsdag 6 maart van 17.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) in het Seinwezen.

Het Initiatievencafé is er voor iedereen met een initiatief voor Haarlem. Zo’n ‘initiatief’ kan van alles zijn. Van het plan om uw straat mooier te maken met bloembakken. Tot het idee om samen met buren zonnepanelen te leggen op het lege dak van de tennishal in de buurt. Of om een nieuwe ontmoetingsplek op te zetten waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Verbinden

Voor zo’n idee werkelijkheid is, moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente Haarlemmers op weg helpen. Door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook maatschappelijke organisaties of ondernemers. 

Tijdens iedere editie is er ruimte voor initiatiefnemers om hun idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project voor de stad hebben opgezet en die hun ervaringen kunnen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. U kunt daar andere ondernemende Haarlemmers ontmoeten en misschien wel de fundering leggen voor een mooie samenwerking.

Ruimte

De gemeente wil meer ruimte geven aan mooie plannen en projecten vanuit de stad. Op onze website, www.haarlem.nl/initiatieven, vindt u meer informatie en tips. Bijvoorbeeld over regels die in Haarlem gelden; hoe u een vergunning aanvraagt en hoe u aan geld of een ruimte kunt komen.

Interesse?

Wilt u een initiatief pitchen op dinsdag 6 maart? Meld u dan voor vrijdag 19 februari aan door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Geef daarin uw naam en telefoonnummer door. En beschrijf kort uw idee. Initiatiefnemers die zich opgeven, krijgen een gratis workshop ‘Pitchen met Passie’ van expert Paul Bierman op 20 februari 2018 tussen 13.00 en 16.00 uur. Als wij meer pitchaanmeldingen ontvangen dan wij kwijt kunnen, wordt er een selectie gemaakt. De initiatiefnemers die 6 maart mogen pitchen ontvangen hier van tevoren persoonlijk bericht over.

Wilt u dinsdag 6 maart komen om te netwerken? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl.

Toegang tot het Initiatievencafé is gratis. U bent van harte welkom.