Fonds Duurzaam Funderingsherstel

  • 24 juni 2019

Krijgt u de financiering voor het herstel van uw fundering niet rond? Dan kunt u een beroep doen op het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Met het Fonds Duurzaam Funderingsherstel kunt u een lening voor funderingsherstel af sluiten. Wethouder Marie-Thérèse Meijs: ”Het fonds is een goede manier om Haarlemmers te helpen met het noodzakelijke herstel van hun funderingen. Dit zorgt voor meer toekomstbestendige woningen in de stad.”

Funderingen moeten bloksgewijs worden hersteld. Woningen hebben vaak een gezamenlijke fundering. Als één of meer eigenaren de financiering niet rond krijgen, kan de fundering niet hersteld worden. Het fonds is er om funderingsherstel voor alle woningeigenaren mogelijk te maken.

Op de pagina Fundering Rozenprieel leest u meer over het aanvragen van deze lening.

Geen leges

Voor de aanvraag van een bouwvergunning voor funderingsherstel betaalt u leges. Deze legeskosten bij funderingsherstel zijn nu afgeschaft. Hiermee komt de gemeente u voor ongeveer € 1.250 tegemoet in de kosten. Het legesbedrag is afhankelijk van de daadwerkelijke bouwkosten. Deze bouwkosten kunnen per woning verschillen.