Fiets kwijt of gestolen?

  • 10 juli 2019

Het aantal fietsdiefstallen in Haarlem is relatief hoog. Elke maand doen zo’n 100 Haarlemmers aangifte van fietsendiefstal. De fietsen worden overal in Haarlem gestolen, maar de meeste diefstal is in de Stationsbuurt en in het centrum.

Vermoedelijk ligt het daadwerkelijk aantal fietsdiefstallen veel hoger. Slechts een minderheid van de slachtoffers van fietsdiefstal doet namelijk aangifte. Op plekken waar fietsen vaak gestolen worden, houdt de politie een extra oogje in het zeil. Daarnaast worden lokfietsen ingezet en vinden er (gerichte) controles plaats.

Wat kunt u zelf doen?

  • Uw fiets altijd op dubbel slot zetten.
  • Uw fiets ergens aan vastmaken, bijvoorbeeld aan het fietsenrek of een lantaarnpaal.
  • Uw fiets in de gratis en/of bewaakte fietsenstallingen zetten. De stallingen vindt u op www.haarlem.nl/fietsenstallingen.
  • Een (gratis) framenummer in uw fiets laten graveren. Eind deze zomer kunnen Haarlemmers op diverse plekken hun fiets gratis laten graveren en krijgen zij het framenummer op een sleutelhanger mee (hierover volgt later meer informatie).
  • En als uw fiets toch gestolen is, aangifte doen bij de politie! Met die informatie kan de politie gerichter dieven opsporen. Daarnaast is er een kans dat de politie uw fiets vindt en terug kan geven.

Fiets kwijt?

Is uw fiets kwijt of verwijderd? Misschien is uw fiets niet gestolen, maar was uw fiets verkeerd neergezet en is uw fiets meegenomen naar de fietsopslag Spoordijk. Kijk voor meer informatie hierover op www.haarlem.nl/fiets-kwijt-of-verwijderd.

Aangifte doen

Is uw fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte via de website van de politie of bel naar 0900 - 8844 om een afspraak te maken voor uw persoonlijke aangifte op het politiebureau.