Doe mee met Haarlem Cleanup Day op 18 september

  • 9 september 2021

Op 18 september is het World Cleanup Day. Op deze dag wordt in ruim 180 landen zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd. Ook Haarlem is hier onderdeel van met het initiatief Haarlem Cleanup Day 2021. In alle 21 wijken worden cleanups georganiseerd. Ook u kunt aansluiten, in uw eigen wijk of een andere wijk. Zo maken we met elkaar de straten en wateren van Haarlem schoon.

Haarlem Cleanup Day wordt mogelijk gemaakt door lokale, groene, vrijwilligers en initiatieven en georganiseerd door stichting Earth Label in samenwerking met Monkabox Haarlem.

Activiteiten

Tijdens Haarlem Cleanup Day zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur, naast de cleanups, verschillende activiteiten, zoals met SUPmission het water op om afval te verzamelen, koken zonder afval bij Mama Gaia, een natuurwandeling voor kinderen met een boswachter en iets nieuws maken van oude kleding bij Sûr Atelier. Bij Oceans is er een talkshow met onder andere lokale ondernemers en organisaties die Haarlem samen willen verduurzamen.

Via www.earthlabel.org bekijkt u het volledige programma en kunt u zich inschrijven voor de activiteiten.

Alle activiteiten zijn gratis, maar via een QR-code kunnen deelnemers een donatie naar draagkracht doen. Het totaalbedrag van alle donaties wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt en vervolgens verdeeld over deelnemende lokale helden van Haarlem. Het geld wordt ingezet om hun activiteiten te kunnen ontplooien en Haarlem verder te verduurzamen.

Meer informatie

Op de website van de organisatie leest u meer over het initiatief en de invulling van de dag.

Het centrale informatie- registratie- en afhaalpunt voor afvalprikkers en handschoenen is OCEANS Haarlem: Gonnetstraat 26, 2011 KA in Haarlem.