Doe mee aan de Kook Voor Je Buur 10Daagse!

  • 17 september 2019

Kookt u iedere avond en kunt u best wat porties extra maken? En wilt u graag iets voor iemand uit de buurt betekenen? Doe dan mee aan de Kook Voor je Buur 10daagse, die op 27 september begint.

Rina (links) en Dina (rechts)

De Kook Voor Je Buur 10daagse is een initiatief van Stichting Thuisafgehaald. Dit platform koppelt thuiskoks aan mensen die niet zelf kunnen of willen koken. Bijvoorbeeld omdat ze problemen met hun gezondheid hebben. Of omdat ze net een tweeling hebben gekregen en daar hun handen vol aan hebben.

Stichting Thuisafgehaald roept alle Haarlemmers op om tijdens de Kook Voor je Buur 10daagse een keer voor hun buren te koken. Zo zorgen we dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd. Het hoeft niets ingewikkelds te zijn; een bordje snelle spaghetti of gekookte aardappelen met sperziebonen is genoeg! Het geeft u meteen de kans om buurtgenoten te leren kennen. Heel belangrijk, omdat 30 procent van alle Nederlands zich eenzaam voelt en 7 procent van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is.

Altijd even lekker

Rina en Dina maken al langer gebruik van het platform Thuisafgehaald. Rina mag zelf niet meer koken omdat ze aan één oog blind is. Dina komt uit een groot gezin en kookte juist steevast teveel. Ze meldde zich aan bij Thuisafgehaald en sindsdien kookt ze elke woensdag voor Rina. “Ik zou Dina voor geen goud willen missen, dan zou ik me echt geen raad weten. Toen ze laatst een maand op vakantie was, heb ik haar gemist hoor! Iedere woensdag liep ik als vanzelf naar de deur. Het is altijd even lekker. Ik heb nooit te klagen.”

De wethouder kookt ook

Wethouder Marie-Thérèse Meijs is één van de Haarlemmers die meedoet aan de Kook Voor je Buur 10daagse. Ze vertelt: “Ik vind dit een prachtig initiatief! Om met een lekkere, gezonde maaltijd je buur te ontmoeten en zorg te dragen voor elkaar.” De wethouder kookt op vrijdag 4 oktober, samen met een van de meest actieve thuiskoks van Haarlem, Gular, 25 porties vegetarische dolma. Via de website van Stichting Thuisafgehaald kunt u een portie van deze maaltijd bemachtigen.

Meedoen

Gaat u ook de uitdaging aan en maakt u een aantal buren gelukkig door een keer te koken? Meldt u dan aan via www.kookvoorjebuur.nl. U kunt zelf kiezen hoeveel dagen u mee wilt doen en hoeveel porties u aan wilt bieden. De afhaler betaalt de kosten voor de ingrediënten van de maaltijd. Als u nu al online zet wat en wanneer u tijdens de 10Daagse gaat koken, zorgt Stichting Thuisafgehaald ervoor dat uw buurtgenoten weten dat u gaat koken.

Wilt u liever een portie afhalen? Of kent u iemand die zelf niet meer kan koken? Ook dan kunt u meedoen, door een maaltijd af te halen bij uw buur. Ga hiervoor naar kookvoorjebuur.nl, vul uw postcode in en kijk welke maaltijden er in uw buurt worden aangeboden. Maaltijden reserveren voor de Kook Voor Je Buur 10Daagse kan vanaf nu.