Burgemeester schrijft brief aan basisschoolleerlingen

  • 18 maart 2020

Burgemeester Wienen heeft vandaag een persoonlijke brief gestuurd aan alle basisschoolleerlingen in Haarlem.

Beste kinderen,

Het is voor jullie vast ook allemaal heel spannend al die berichten over het Coronavirus. Vooral nu er besloten is dat alle scholen en de kinderopvang dichtgaan. En het is natuurlijk helemaal saai dat sportwedstrijden, scouting en andere clubjes niet doorgaan. Kinderen met ouders die werken in bijvoorbeeld de zorg, politie en supermarkten worden wel opgevangen op school of de opvang.

Misschien vragen jullie je af of al deze strenge regels echt nodig zijn? Het antwoord daarop is ja. De reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken. Mensen kunnen echt heel ziek worden van het Coronavirus. Zo erg dat ze naar het ziekenhuis moeten. Als te veel mensen tegelijkertijd ziek worden, is er niet genoeg plaats in het ziekenhuis.

Sommigen van jullie maken zich vast ook zorgen of het ooit weer gewoon wordt. Dan kan ik jullie geruststellen. Als we zoveel mogelijk thuisblijven, doen wat de minister van ons gevraagd heeft en niet in paniek raken, is over een tijdje alles weer gewoon.

Het is daarom belangrijk rustig te blijven en elkaar niet aan te steken met paniekberichtjes. Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van je ouders of je verzorgers. Wat ik ook vraag is om iets te doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel of app je opa, oma en die lieve oude buurvrouw, of stuur een ouderwetse brief of kaart. Of doe iets waar je zelf blij van wordt en maak zo een ander blij. Doe wat bij jou past!

Het is een bijzondere tijd en samen slaan we ons er doorheen!

Met vriendelijke groet,

Burgemeester van Haarlem,

Jos Wienen