Bezoekersparkeren vanaf 3 september

  • 31 augustus 2018

Woont u in het centrum (parkeerzone B) of in een wijk eromheen (parkeerzone C Noord, Oost, Zuid of West)? De manier om uw bezoek te laten parkeren gaat veranderen. Vanaf maandag 3 september 2018 kunt u de regeling bezoekersparkeren aanvragen en gebruiken.

Regeling bezoekersparkeren

Binnen een paar minuten vraagt u de regeling bezoekersparkeren aan. Dit doet u eenmalig met DigiD. Daarna kunt u meteen de regeling gebruiken door kentekens van uw bezoek aan- en af te melden. Het aan- en afmelden van kentekens kan via de parkeerapp, website van de gemeente, telefonisch of bij de parkeerautomaat. Kijk voor meer informatie op www.haarlem.nl/bezoekersparkeren.

In parkeerzone C bestaat al een bezoekersparkeervergunning. Deze vergunning kunnen bewoners gebruiken tot maandag 1 oktober 2018. Vanaf maandag 1 oktober vervangt de regeling bezoekersparkeren de bezoekersparkeervergunning.

Mantelzorgvergunning

Ontvangt u mantelzorg? Dan kunt u vanaf maandag 3 september bij uw regeling bezoekersparkeren gratis een extra bundel voor uw mantelzorger(s) aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.haarlem.nl/mantelzorgvergunning.

Vragen en hulp

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij een aanvraag? Neem dan contact op met de gemeente via 14 023 (optie 5 in het keuzemenu) of via parkeren@haarlem.nl.

Spreekuren Sociaal Wijkteams

U kunt ook langskomen bij een spreekuur van het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Een medewerker van het wijkteam kan u helpen bij de aanvraag of ondersteunen bij contact met de gemeente. Kijk voor meer informatie over de spreekuren op www.sociaalwijkteamhaarlem.nl/locaties.