Autoluwe Jansstraat en Kruisstraat afgesloten door beweegbare palen

  • 13 september 2019

Vanaf vrijdag 13 september is het noorden van het autoluwe centrum afgesloten met beweegbare palen. Deze palen staan bij de Kruisstraat ter hoogte van de Nieuwe Gracht en de Jansstraat ter hoogte van het Noord Hollands Archief. De beweegbare palen in de Korte Margarethastraat en de Nassaustraat worden naar verwachting in de loop van de eerste week van oktober geplaatst.

Tot deze tijd laat de gemeente zowel in de Nassaustraat als de Korte Margarethastraat tijdelijk een vaste paal plaatsen. Deze paal wordt voor de venstertijd van 06:00 – 11:00 uur door de gemeente tijdelijk verwijderd voor laden en lossen en de bevoorrading van de winkels en horeca. Bewoners van deze straten kunnen het gebied in via de Kruisstraat.

Toegangspas bewoners en ondernemers
Bewoners en ondernemers van het autoluwe centrum kunnen met behulp van de pas de palen laten zakken om het gebied in te kunnen om te laden en lossen. De pas moet zichtbaar achter de voorruit worden geplaatst.

Parkeren
Parkeren is in het hele gebied verboden. Voor gehandicapten blijft de mogelijkheid voorlopig nog bestaan om met een Europese Gehandicaptenparkeerkaart het gebied in te rijden via de Kruisstraat en op de Nieuwe Groenmarkt, de Smedestraat en de Jansstraat te parkeren.

Lees meer op de webpagina autoluwe binnenstad.