Activiteiten tijdens Warmetruiendag 2019

  • 8 februari 2019

Vrijdag 15 februari 2019 is het Warmetruiendag. Zet de verwarming een graadje lager en trek een warme trui aan. Dan besparen we samen 6% CO2. Woningen en andere gebouwen in Nederland zorgen voor 36% van de CO2-uitstoot, dus iedere besparing daarop zorgt voor minder kosten en een beter milieu.

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverbond van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid.

Scholieren in actie

Er vinden verschillende Warmetruiendag-acties plaats in Haarlem. Op 14 februari trappen de jongste Haarlemmers al af op de Bos en Vaartschool, waar kachels uit gaan en truien aan. Daarnaast staat de les in het teken van milieu. Op 15 februari zetten 450 leerlingen van Lyceum Sancta Maria zich in voor een circulaire economie. Zij vormen een cirkel met ‘slapende’ spijkerbroeken, die zij vervolgens met hulp van de Haarlemse organisatie C-Campus hergebruiken.

Pop-up woningcheck bibliotheek Haarlem-Noord

Vrijdagmiddag is tussen 15.00 en 17.00 uur de pop-up woningcheck van de Huizenaanpak in de bibliotheek in Haarlem-Noord. Gratis advies van onder andere adviseurs van het Duurzaamheidsloket, waarmee u het comfort in uw huis verbetert en bespaart op uw energierekening. Ook kunt u in de bibliotheek de tentoonstelling ‘In Haarlem staat een huis’ bezoeken, waar u zich kunt laten inspireren door Haarlemmers, die aan de slag zijn gegaan met duurzame maatregelen in hun huis.

Inschrijven voor de woningcheck kan via de website van Huizenaanpak.