Aangepaste dienstverlening; vanaf 18 maart werken we voorlopig alléén nog op afspraak

  • 17 maart 2020

De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de dienstverlening aan inwoners van Haarlem en Zandvoort door te laten gaan. Om dit te kunnen blijven doen moet de gemeente keuzes maken. Door de landelijke maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, kijkt de gemeente kritisch op welke plekken medewerkers kunnen werken, wanneer en hoe zij deze werkzaamheden uitvoeren. Dit heeft gevolgen voor onze dienstverlening.

Wat gaat u daarvan merken?

De gemeente werkt voorlopig uitsluitend op afspraak

Vanaf woensdag 18 maart 2020 kunt u alléén nog in de Publiekshal aan de Zijlvest 39 terecht als u een afspraak heeft. U kunt een afspraak maken via  www.haarlem.nl en als het niet anders kan telefonisch via 14023. Wij vragen u met klem om niet ziek naar de Publiekshal te komen. Het dringende advies is om de richtlijnen van het RIVM (www.rivm.nl) te volgen en als u ziek bent thuis te blijven en niet naar de Publiekshal te komen. Het is tussen 9.00 en 16.00 uur mogelijk om een paspoort of rijbewijs af te halen zonder afspraak.  

Beperkt aantal mensen in Publiekshal

Wij kunnen niet teveel mensen tegelijkertijd in de Publiekshal ontvangen omdat de afstand van minstens 1,5 meter tussen bezoekers en medewerker noodzakelijk is. We vragen u daarom zoveel mogelijk zaken digitaal of telefonisch te regelen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld verhuizen, parkeervergunning, akte burgerlijke stand en aanvragen Wmo. Voor de andere diensten kan een afspraak worden gemaakt.

Langere wachttijden

Houdt u er rekening mee dat het langer kan duren voordat u een reactie krijgt op uw e-mail  of vraag. Ook kan het langer duren voordat wij de telefoon kunnen beantwoorden.

Meldingen openbare ruimte digitaal

Wilt u een melding doorgeven over de openbare ruimte? Dit kan net als altijd uitsluitend online en via de Buitenbeter app.