53 plannen voor Schalkwijk aan Zet door naar de laatste ronde

  • 16 november 2020

Sinds de aftrap op 19 september van het experiment Schalkwijk aan Zet werden er 94 plannen ingediend om het stadsdeel mooier, veiliger, duurzamer of gezelliger te maken. Daarvan kregen 73 plannen genoeg likes om door te gaan naar de haalbaarheidsronde. Een team van experts van de gemeente Haarlem beoordeelde de plannen op uitvoerbaarheid. Uit die ronde komen nu 53 plannen waar Schalkwijkers 70.000 euro over mogen verdelen.

Vanaf 17 november tot en met 10 december verdelen de bewoners van Schalkwijk 70.000 euro over de ideeën die de check doorstaan. Alle Schalkwijkers van 18 jaar en ouder (rond de 24.000 personen) hebben hiervoor de afgelopen week een unieke stemcode ontvangen. Zo bepalen de Schalkwijkers zelf welke plannen in 2021 worden gerealiseerd.

Overdonderd door enthousiasme en creativiteit Schalkwijkers

“We hadden niet verwacht dat er zo veel plannen binnen zouden komen. Het enthousiasme en de creativiteit van de Schalkwijkers heeft ons overdonderd. Echt fantastisch om te zien hoeveel energie er in dat stadsdeel zit”, zegt wethouder Jur Botter, verantwoordelijk voor het programma Nieuwe Democratie.

Van honden losloopplek tot kunstkas

De plannen waar Schalkwijkers op kunnen stemmen komen uit allerlei leeftijdsgroepen (van leerlingenraden basisscholen, jongerenclubs, verenigde ouders, buurtbewoners en seniorenverbanden) en van allerlei bevolkingsachtergronden. De plannen lopen uiteen van een honden losloopplek tot een kunstkas. Wil je weten welke plannen haalbaar zijn? Ga dan vanaf 17 november naar www.schalkwijkaanzet.nl.