Gemeente Haarlem https://www.haarlem.nl Hier vindt u pers- en nieuwsberichten, onderzoeken, statistieken en de mededelingen van de gemeente Haarlem. nl Gemeente Haarlem Sun, 19 Aug 2018 15:51:23 +0000 Sun, 19 Aug 2018 15:51:23 +0000 TYPO3 EXT:news news-3142 Thu, 16 Aug 2018 10:38:53 +0000 Als zintuigen anders werken https://www.haarlem.nl/nieuws/als-zintuigen-anders-werken/ Stefan en Willemijn zijn ambassadeur in dit Jaar van de Toegankelijkheid in Haarlem. Ze vertellen hoe het is om te leven met psychische problemen. Stefan en Willemijn zijn ambassadeur in dit Jaar van de Toegankelijkheid in Haarlem. Ze vertellen hoe het is om te leven met psychische problemen.

]]>
Stadsnieuws Ondernemers Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3141 Thu, 16 Aug 2018 10:13:01 +0000 Groot onderhoud Kennemerbrug https://www.haarlem.nl/nieuws/groot-onderhoud-kennemerbrug/ In opdracht van gemeente Haarlem voert Koninklijke Oosterhof Holman vanaf augustus groot onderhoud uit aan de Kennemerbrug. Het brugdek lekt waardoor de balken worden aangetast. De kwaliteit van de brug verslechtert hierdoor snel. Dit wordt verholpen. Er wordt ook een nieuw wegdek aangebracht en de fietspaden op de brug worden verbreed naar 2,50 meter. De werkzaamheden duren naar verwachting tot oktober 2018. In opdracht van gemeente Haarlem voert Koninklijke Oosterhof Holman vanaf augustus groot onderhoud uit aan de Kennemerbrug. Het brugdek lekt waardoor de balken worden aangetast. De kwaliteit van de brug verslechtert hierdoor snel. Dit wordt verholpen. Er wordt ook een nieuw wegdek aangebracht en de fietspaden op de brug worden verbreed naar 2,50 meter. De werkzaamheden duren naar verwachting tot oktober 2018.

]]>
Twitter Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3140 Wed, 15 Aug 2018 07:38:41 +0000 Vermoeden botulisme Marsmanplein https://www.haarlem.nl/nieuws/vermoeden-botulisme-marsmanplein/ Er is een vermoeden van botulisme in de vijver bij het Marsmanplein. Spaarnelanden heeft waarschuwingsborden geplaatst en blijft de vijver de komende dagen controleren op dode of verlamde dieren. Er is een vermoeden van botulisme in de vijver bij het Marsmanplein. Spaarnelanden heeft waarschuwingsborden geplaatst en blijft de vijver de komende dagen controleren op dode of verlamde dieren.

]]>
Nieuws NOORD
news-3139 Wed, 15 Aug 2018 07:32:07 +0000 Werkzaamheden parkeergarage Raaks vrijdag 17 augustus 2018 https://www.haarlem.nl/nieuws/werkzaamheden-parkeergarage-raaks-vrijdag-17-augustus-2018/ Op vrijdag 17 augustus 2018 vindt vanaf 8.00 uur onderhoud plaats aan de brandschermen in parkeergarage Raaks. Tijdens de werkzaamheden blijft de garage gewoon toegankelijk voor bezoekers. Op vrijdag 17 augustus 2018 vindt vanaf 8.00 uur onderhoud plaats aan de brandschermen in parkeergarage Raaks. Tijdens de werkzaamheden blijft de garage gewoon toegankelijk voor bezoekers.

]]>
Nieuws CENTRUM
news-3138 Tue, 14 Aug 2018 14:38:22 +0000 Gezocht: startups en ondernemers met creatieve oplossingen https://www.haarlem.nl/nieuws/gezocht-startups-en-ondernemers-met-creatieve-oplossingen/ De gemeente Haarlem is samen met 8 andere gemeenten op zoek naar startups en ondernemers met creatieve ideeën. Zij worden uitgenodigd zich aan te melden voor het Startup in Residence Programma. Hierin vragen de gemeenten aan ondernemers om met slimme oplossingen te komen voor 7 maatschappelijke vraagstukken. In ruil daarvoor krijgen deelnemers een uitgebreid trainingsprogramma aangeboden. Inschrijven kan tot 14 oktober 2018. De gemeente Haarlem is samen met 8 andere gemeenten op zoek naar startups en ondernemers met creatieve ideeën. Zij worden uitgenodigd zich aan te melden voor het Startup in Residence Programma. Hierin vragen de gemeenten aan ondernemers om met slimme oplossingen te komen voor 7 maatschappelijke vraagstukken. In ruil daarvoor krijgen deelnemers een uitgebreid trainingsprogramma aangeboden. Inschrijven kan tot 14 oktober 2018.

]]>
Twitter Ondernemers
news-3137 Tue, 14 Aug 2018 07:03:24 +0000 Fietsenstalling Smedestraat langer geopend tijdens Haarlem Jazz & More https://www.haarlem.nl/nieuws/fietsenstalling-smedestraat-langer-geopend-tijdens-haarlem-jazz-more/ Tijdens Haarlem Jazz & More is de fietsenstalling aan de Smedestraat langer open. Tijdens Haarlem Jazz & More is de fietsenstalling aan de Smedestraat langer open.

]]>
Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3134 Thu, 09 Aug 2018 13:58:33 +0000 Stormschade melden https://www.haarlem.nl/nieuws/stormschade-melden-2/ Wilt u een melding doen van afgebroken takken of andere stormschade? Hieronder leest u hoe u dat het beste kunt doen. Wilt u een melding doen van afgebroken takken of andere stormschade? Hieronder leest u hoe u dat het beste kunt doen.

]]>
Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD Nieuws
news-3133 Thu, 09 Aug 2018 10:52:45 +0000 Leefbaarheid en Initiatiefbudget: potje voor goede initiatieven https://www.haarlem.nl/nieuws/leefbaarheid-en-initiatiefbudget-potje-voor-goede-initiatieven/ Stel: je hebt een goed idee voor je buurt, maar niet genoeg geld om het ook echt uit te voeren. Daar heeft de gemeente Haarlem een potje voor: het Leefbaarheid en Initiatiefbudget. Stel: je hebt een goed idee voor je buurt, maar niet genoeg geld om het ook echt uit te voeren. Daar heeft de gemeente Haarlem een potje voor: het Leefbaarheid en Initiatiefbudget.

]]>
Stadsnieuws Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3132 Thu, 09 Aug 2018 08:53:32 +0000 ’We worden vaak onderschat’ https://www.haarlem.nl/nieuws/we-worden-vaak-onderschat/ Jeroen van Berkelaar (33) heeft een lichte verstandelijke beperking, maar hij staat zijn mannetje. Hij is ambassadeur in het Jaar van de Toegankelijkheid omdat hij wil opkomen voor mensen met een verstandelijke beperking. Jeroen van Berkelaar (33) heeft een lichte verstandelijke beperking, maar hij staat zijn mannetje. Hij is ambassadeur in het Jaar van de Toegankelijkheid omdat hij wil opkomen voor mensen met een verstandelijke beperking.

]]>
Stadsnieuws Ondernemers Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3131 Wed, 08 Aug 2018 09:53:24 +0000 Onderzoek naar eikenprocessierups Haarlem https://www.haarlem.nl/nieuws/onderzoek-naar-eikenprocessierups-haarlem/ In opdracht van de gemeente Haarlem voert Spaarnelanden onderzoek uit naar de aanwezigheid van de eikenprocessierups bij eiken in de openbare ruimte. Bij het aantreffen van de eikenprocessierups neemt Spaarnelanden passende maatregelen. De eikenprocessierups kan namelijk gezondheidsklachten veroorzaken bij mensen. In opdracht van de gemeente Haarlem voert Spaarnelanden onderzoek uit naar de aanwezigheid van de eikenprocessierups bij eiken in de openbare ruimte. Bij het aantreffen van de eikenprocessierups neemt Spaarnelanden passende maatregelen. De eikenprocessierups kan namelijk gezondheidsklachten veroorzaken bij mensen.

]]>
Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3127 Tue, 07 Aug 2018 12:58:20 +0000 Wijkraadvoorzitter Frank Hilterman: “Er is nog veel communicatie nodig” https://www.haarlem.nl/nieuws/wijkraadvoorzitter-frank-hilterman-er-is-nog-veel-communicatie-nodig/ In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar voor woningen en gebouwen. Ook Haarlem gaat van het aardgas af. Per wijk kijkt de gemeente welke andere mogelijkheden voor verwarmen, douchen en koken er zijn. Uit onderzoek blijkt dat in Meerwijk een warmtenet een grote kans van slagen heeft. Maar wat vinden bewoners van deze oplossing? We gingen de straat op en vroegen het aan bewoners in Meerwijk. In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar voor woningen en gebouwen. Ook Haarlem gaat van het aardgas af. Per wijk kijkt de gemeente welke andere mogelijkheden voor verwarmen, douchen en koken er zijn. Uit onderzoek blijkt dat in Meerwijk een warmtenet een grote kans van slagen heeft. Maar wat vinden bewoners van deze oplossing? We gingen de straat op en vroegen het aan bewoners in Meerwijk.

]]>
Nieuws SCHALKWIJK
news-3126 Tue, 07 Aug 2018 12:25:45 +0000 Subsidie van Provincie Noord-Holland voor duurzame initiatieven https://www.haarlem.nl/nieuws/subsidie-van-provincie-noord-holland-voor-duurzame-initiatieven/ De Provincie Noord-Holland stimuleert activiteiten van inwoners die leiden tot concrete investeringen in duurzaamheidsinitiatieven. Het gaat om initiatieven om duurzame energie op te wekken, opslag van duurzame energie of energiebesparing bij woningen. De komende 3 jaar stelt de provincie 1 miljoen euro beschikbaar. De Provincie Noord-Holland stimuleert activiteiten van inwoners die leiden tot concrete investeringen in duurzaamheidsinitiatieven. Het gaat om initiatieven om duurzame energie op te wekken, opslag van duurzame energie of energiebesparing bij woningen. De komende 3 jaar stelt de provincie 1 miljoen euro beschikbaar.

]]>
De Groene Mug - Duurzaam Haarlem Twitter
news-3125 Tue, 07 Aug 2018 11:54:11 +0000 Onderzoek in woning van verwarde man aan Ramplaan https://www.haarlem.nl/nieuws/onderzoek-in-woning-van-verwarde-man-aan-ramplaan/ Update 8 augustus: De betreffende bewoner is overgedragen aan een zorginstantie. De direct omwonenden ontvingen een bewonersbrief van gemeente Haarlem. De gemeente organiseert binnenkort een informatieavond om bewoners de gelegenheid te geven om verdere vragen te stellen. De gemeente gaat er alles aan doen om in samenwerking met de politie en zorginstanties tot een goede oplossing te komen. Update 8 augustus: De betreffende bewoner is overgedragen aan een zorginstantie. De direct omwonenden ontvingen een bewonersbrief van gemeente Haarlem. De gemeente organiseert binnenkort een informatieavond om bewoners de gelegenheid te geven om verdere vragen te stellen. De gemeente gaat er alles aan doen om in samenwerking met de politie en zorginstanties tot een goede oplossing te komen.

]]>
Nieuws ZUID/WEST
news-3123 Fri, 03 Aug 2018 10:14:28 +0000 Botulisme ontdekt in de Charta 77-Vaart https://www.haarlem.nl/nieuws/botulisme-ontdekt-in-de-charta-77-vaart/ Er is botulisme geconstateerd bij drie dode eenden uit de Chartavaart 77-Vaart, Dietrich Bonhoefferstraat en Corrie ten Boomstraat. Het gaat hier om botulisme type C; deze is in de regel ongevaarlijk voor mensen. Spaarnelanden heeft diverse dode eenden opgeruimd. Er is botulisme geconstateerd bij drie dode eenden uit de Chartavaart 77-Vaart, Dietrich Bonhoefferstraat en Corrie ten Boomstraat. Het gaat hier om botulisme type C; deze is in de regel ongevaarlijk voor mensen. Spaarnelanden heeft diverse dode eenden opgeruimd.

]]>
Nieuws OOST
news-3122 Thu, 02 Aug 2018 16:01:22 +0000 Veilig het water op deze zomer https://www.haarlem.nl/nieuws/veilig-het-water-op-deze-zomer/ Lekker het water op deze zomer? Houd je aan de ‘verkeersregels’. Dat houdt het voor iedereen veilig. Lekker het water op deze zomer? Houd je aan de ‘verkeersregels’. Dat houdt het voor iedereen veilig.

]]>
Stadsnieuws Ondernemers Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3121 Thu, 02 Aug 2018 14:34:44 +0000 ’Ik voel me niet beperkt’ https://www.haarlem.nl/nieuws/ik-voel-me-niet-beperkt/ Sulya en Jan Willem laten zich zo min mogelijk beperken door hun beperking. Ze willen anderen aanmoedigen om er ook zelfstandig op uit te gaan. Daarom zijn ze ambassadeur in het Jaar van de Toegankelijkheid. Sulya en Jan Willem laten zich zo min mogelijk beperken door hun beperking. Ze willen anderen aanmoedigen om er ook zelfstandig op uit te gaan. Daarom zijn ze ambassadeur in het Jaar van de Toegankelijkheid.

]]>
Stadsnieuws Ondernemers Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3120 Thu, 02 Aug 2018 10:20:05 +0000 Animatie ‘Haarlem in Vogelvlucht’ https://www.haarlem.nl/nieuws/animatie-haarlem-in-vogelvlucht/ De animatie ‘Haarlem in vogelvlucht’ is nu ook online te zien! Deze film voert u in een paar minuten mee door de rijke geschiedenis van Haarlem. De animatie ‘Haarlem in vogelvlucht’ is nu ook online te zien! Deze film voert u in een paar minuten mee door de rijke geschiedenis van Haarlem.

]]>
Stadsnieuws Ondernemers Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3119 Wed, 01 Aug 2018 11:50:15 +0000 Vanaf vrijdag 3 augustus Grote Sluis Spaarndam gesloten voor recreatievaart https://www.haarlem.nl/nieuws/vanaf-vrijdag-3-augustus-grote-sluis-spaarndam-gesloten-voor-recreatievaart/ Vanwege de aanhoudende droogte heeft Rijnland besloten om de Grote Sluis in Spaarndam vanaf vrijdag 3 augustus te sluiten voor recreatievaart. Dit besluit geldt ook voor de mastenroute. Recreatievaart kan tot en met donderdag 2 augustus gebruikmaken van de sluis. Hoe lang de sluis gesloten blijft is niet bekend. Vanwege de aanhoudende droogte heeft Rijnland besloten om de Grote Sluis in Spaarndam vanaf vrijdag 3 augustus te sluiten voor recreatievaart. Dit besluit geldt ook voor de mastenroute. Recreatievaart kan tot en met donderdag 2 augustus gebruikmaken van de sluis. Hoe lang de sluis gesloten blijft is niet bekend.

]]>
Nieuws
news-3118 Wed, 01 Aug 2018 08:55:17 +0000 Nieuw bestemmingsplan Vijfhoek/Heiliglanden vastgesteld https://www.haarlem.nl/nieuws/nieuw-bestemmingsplan-vijfhoekheiliglanden-vastgesteld/ Vanaf 2 augustus 2018 kan het definitieve bestemmingsplan Vijfhoek/Heiliglanden in worden gezien. Tot en met 12 september 2018 is het nog mogelijk om beroep in te stellen bij de rechter. Vanaf 2 augustus 2018 kan het definitieve bestemmingsplan Vijfhoek/Heiliglanden in worden gezien. Tot en met 12 september 2018 is het nog mogelijk om beroep in te stellen bij de rechter.

]]>
Nieuws CENTRUM
news-3117 Wed, 01 Aug 2018 08:52:42 +0000 Gratis kraanwater tappen op 11 plekken in Haarlem https://www.haarlem.nl/nieuws/gratis-kraanwater-tappen-op-11-plekken-in-haarlem/ Water drinken is gezond! Daarom staan er 11 watertappunten in Haarlem. U kunt hier gratis uw flesje of bidon bijvullen met kraanwater. Water drinken is gezond! Daarom staan er 11 watertappunten in Haarlem. U kunt hier gratis uw flesje of bidon bijvullen met kraanwater.

]]>
De Groene Mug - Duurzaam Haarlem Stadsnieuws Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3116 Wed, 01 Aug 2018 07:25:10 +0000 Elektrische onkruidbestrijding in centrum Haarlem https://www.haarlem.nl/nieuws/elektrische-onkruidbestrijding-in-centrum-haarlem/ Haarlem is gestart met milieuvriendelijke, elektrische onkruidbestrijding. In het centrum van de stad wordt onkruid sinds kort met elektrische heetwatermachines verwijderd. Deze manier van onkruid bestrijden is duurzaam, omdat de machines nauwelijks CO2-uitstoten, geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en grondwater niet vervuilen. Haarlem is gestart met milieuvriendelijke, elektrische onkruidbestrijding. In het centrum van de stad wordt onkruid sinds kort met elektrische heetwatermachines verwijderd. Deze manier van onkruid bestrijden is duurzaam, omdat de machines nauwelijks CO2-uitstoten, geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en grondwater niet vervuilen.

]]>
Nieuws CENTRUM
news-3111 Fri, 27 Jul 2018 08:14:00 +0000 Jaar van de Toegankelijkheid: voor een samenleving waarin iedereen meedoet https://www.haarlem.nl/nieuws/jaar-van-de-toegankelijkheid-voor-een-samenleving-waarin-iedereen-meedoet-1/ Jaar van de Toegankelijkheid: voor een samenleving waarin iedereen meedoet Jaar van de Toegankelijkheid: voor een samenleving waarin iedereen meedoet

]]>
Stadsnieuws Nieuws
news-3110 Fri, 27 Jul 2018 07:54:53 +0000 ’Als er veel tegelijk gebeurt, gaat het in mijn hoofd niet goed’ https://www.haarlem.nl/nieuws/als-er-veel-tegelijk-gebeurt-gaat-het-in-mijn-hoofd-niet-goed/ Ton van Amstel is 59 en heeft Alzheimer, een vorm van dementie. In het Jaar van de Toegankelijkheid is hij als ambassadeur het gezicht van mensen met dementie. Ton van Amstel is 59 en heeft Alzheimer, een vorm van dementie. In het Jaar van de Toegankelijkheid is hij als ambassadeur het gezicht van mensen met dementie.

]]>
Stadsnieuws Ondernemers Nieuws alle stadsdelen Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD Nieuws
news-3109 Fri, 27 Jul 2018 07:42:50 +0000 Warme en vrolijke Buurtcamping Reinaldapark https://www.haarlem.nl/nieuws/warme-en-vrolijke-buurtcamping-reinaldapark/ 25 graden, een klein beetje wind en een strakblauwe lucht, het was ideaal kampeerweer in het afgelopen weekend. Dat kwam goed uit, want in het Reinaldapark werd voor het eerst een Buurtcamping gehouden. 25 graden, een klein beetje wind en een strakblauwe lucht, het was ideaal kampeerweer in het afgelopen weekend. Dat kwam goed uit, want in het Reinaldapark werd voor het eerst een Buurtcamping gehouden.

]]>
Nieuws OOST Nieuws
news-3107 Thu, 26 Jul 2018 09:20:13 +0000 Door aanhoudende droogte komen tegels en stenen los te liggen https://www.haarlem.nl/nieuws/door-aanhoudende-droogte-komen-tegels-en-stenen-los-te-liggen/ Voor fietsers, brommers en scooters kunnen de losliggende tegels en stenen gevaarlijk zijn, omdat de stenen kunnen kantelen. Spaarnelanden veegt speciaal zand tussen tegels en stenen. Voor fietsers, brommers en scooters kunnen de losliggende tegels en stenen gevaarlijk zijn, omdat de stenen kunnen kantelen. Spaarnelanden veegt speciaal zand tussen tegels en stenen.

]]>
Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3106 Thu, 26 Jul 2018 09:12:17 +0000 Subsidie voor het opwekken van gezamenlijke zonnestroom https://www.haarlem.nl/nieuws/subsidie-voor-het-opwekken-van-gezamenlijke-zonnestroom/ In Haarlem werken we aan een duurzame, groene en schone stad. De gemeente ondersteunt daarom initiatieven die hieraan een bijdrage leveren. Sinds deze week stelt de gemeente Haarlem subsidie beschikbaar voor collectieve zonnestroomdaken. In Haarlem werken we aan een duurzame, groene en schone stad. De gemeente ondersteunt daarom initiatieven die hieraan een bijdrage leveren. Sinds deze week stelt de gemeente Haarlem subsidie beschikbaar voor collectieve zonnestroomdaken.

]]>
De Groene Mug - Duurzaam Haarlem Twitter Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3105 Thu, 26 Jul 2018 08:29:37 +0000 Aardgasvrij gemeentelijk monument aan Kloppersingel https://www.haarlem.nl/nieuws/aardgasvrij-gemeentelijk-monument-aan-kloppersingel/ Hans Klaren en Gerbrig Smit verbouwden hun monument aan de Kloppersingel tot een aardgasvrije woning. Dat is een stuk moeilijker dan een gewoon huis. Hans Klaren en Gerbrig Smit verbouwden hun monument aan de Kloppersingel tot een aardgasvrije woning. Dat is een stuk moeilijker dan een gewoon huis.

]]>
De Groene Mug - Duurzaam Haarlem Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3102 Tue, 24 Jul 2018 10:42:04 +0000 Bouw zonnestroominstallatie Nova College Haarlem van start https://www.haarlem.nl/nieuws/bouw-zonnestroominstallatie-nova-college-haarlem-van-start/ Afgelopen week is de zonnestroominstallatie op het dak van het Nova College aan de Zijlweg geplaatst. In totaal komen er 504 zonnepanelen op het dak. Afgelopen week is de zonnestroominstallatie op het dak van het Nova College aan de Zijlweg geplaatst. In totaal komen er 504 zonnepanelen op het dak.

]]>
De Groene Mug - Duurzaam Haarlem Twitter Nieuws ZUID/WEST
news-3101 Mon, 23 Jul 2018 13:58:45 +0000 Subsidie sociale initiatieven met extra aandacht voor Sociale Toegankelijkheid https://www.haarlem.nl/nieuws/subsidie-sociale-initiatieven-met-extra-aandacht-voor-sociale-toegankelijkheid/ Haarlem zoekt naar sociale ideeën of projecten zodat Haarlemmers in wijken en buurten beter met elkaar in contact komen en elkaar helpen om prettig en zelfstandig te wonen en te leven. Voorstellen kunnen tot 1 oktober 2018 ingediend worden. Haarlem zoekt naar sociale ideeën of projecten zodat Haarlemmers in wijken en buurten beter met elkaar in contact komen en elkaar helpen om prettig en zelfstandig te wonen en te leven. Voorstellen kunnen tot 1 oktober 2018 ingediend worden.

]]>
De Groene Mug - Duurzaam Haarlem Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD
news-3100 Mon, 23 Jul 2018 13:52:43 +0000 Droogte openbaar groen in gemeente Haarlem https://www.haarlem.nl/nieuws/droogte-openbaar-groen-in-gemeente-haarlem-1/ In Nederland is de afgelopen weken minder neerslag gevallen. Hierdoor is de grond droger dan normaal. Dat zorgt voor geel gras en verkleurde of slaphangende bladeren aan bomen. Het gras in de openbare ruimte in Haarlem krijgt geen extra water. Bomen krijgen water als dit nodig is. In Nederland is de afgelopen weken minder neerslag gevallen. Hierdoor is de grond droger dan normaal. Dat zorgt voor geel gras en verkleurde of slaphangende bladeren aan bomen. Het gras in de openbare ruimte in Haarlem krijgt geen extra water. Bomen krijgen water als dit nodig is.

]]>
Nieuws ZUID/WEST Nieuws SCHALKWIJK Nieuws OOST Nieuws CENTRUM Nieuws NOORD