In gesprek met de Slachthuisbuurt tijdens corona

  • 16 oktober 2020

Nu veel niet kan en we elkaar zo min mogelijk moeten opzoeken, is het voor de gemeente zoeken naar goede manieren om contact te houden met elkaar. Daarom experimenteren we met nieuwe vormen van bewonersbijeenkomsten.

Zo gaat wethouder Floor Roduner op 20 oktober 2020 in gesprek met bewoners van de Slachthuisbuurt over de vele ontwikkelingen die daar plaatsvinden. In de Slachthuisbuurt wordt de komende jaren flink gebouwd. Het iconische Slachthuisterrein gaat op de schop en op die plek komen onder meer appartementen en een gloednieuw popcentrum. Daarnaast worden op verschillende plekken in de wijk nieuwe woningen en voorzieningen gebouwd.

De bijeenkomst vindt plaats op het Slachthuisterrein en ondanks de coronamaatregelen kan iedereen aanhaken. Gemeente Haarlem zendt de bijeenkomst live uit via Facebook en Youtube. Bewoners kunnen kijken, luisteren en meedoen. Via de live verbinding kunnen ze een vraag stellen in de chat en de wethouder kan die vragen direct beantwoorden. Zo kunnen we op een veilige en laagdrempelige manier toch met elkaar in gesprek.

De uitzending duurt 3 kwartier. De wethouder kijkt samen met de buurtbewoners en projectontwikkelaars terug op de stappen die al zijn genomen. En ze blikken vooruit naar wat nog staat te gebeuren in de wijk. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken nodigen we bewoners met deze videoboodschap uit om deel te nemen aan de informatieavond.