CoronaMelder downloaden

  • 20 oktober 2020

Heeft u de CoronaMelder al gedownload? Via Coronamelder.nl of de verschillende appstores is CoronaMelder te downloaden. De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD en stelt mensen in staat de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gebruik van de app is geheel vrijwillig.

CoronaMelder stuurt een melding als u langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie u in de buurt was en die u niet kent. Als u een melding heeft ontvangen, leest u in de app welke maatregelen u kan nemen en of u u kunt laten testen. Zo weet u eerder of u mogelijk bent besmet en kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Want u kunt het coronavirus al doorgeven, voordat u u ziek voelt.

Vindt u het installeren van de app lastig? Ook veel bibliotheken kunnen u helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800 - 1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen of vragen over de werking van de app.

Meer informatie vindt u op www.coronamelder.nl.