Tips voor een betaalbare en groene decembermaand

  • 11 december 2019

De feestdagen staan voor de deur! En dat betekent voor veel mensen: cadeautjes kopen, feestkleding shoppen en lekker eten. Met deze 3 tips houdt u de decembermaand betaalbaar en bent u meteen groen bezig!

Koop tweedehands

Een mooi cadeautje of een nieuwe outfit hoeven natuurlijk niet nieuw te zijn. Haarlem heeft veel adresjes voor tweedehands kleding of spullen.

Van kringloopwinkels tot vintage boetiekjes. Nieuw is de kinderkledingwinkel Kids Kleding Paradijs in de Amsterdamstraat. Voor kinderen met een HaarlemPas geldt hier 3 halen = 2 betalen.

In diezelfde straat vind u ook de Speelgoedbank, vol mooi en schoon tweedehands speelgoed. Kinderen met een HaarlemPas krijgen hier iedere maand een tegoed van 5 euro om speelgoed uit te zoeken.

Ruilen

Bij een kledingruil levert iedereen mooie en bruikbare spullen in, zodat die onderling geruild kunnen worden. Op 14 december is RuileBuiten bij het Veerkwartier in Haarlem Oost. Duik in uw kledingkast en neem mee wat u niet meer draagt. Deelname kost 5 euro.

U kunt natuurlijk ook zelf een kledingruil organiseren, bijvoorbeeld met vrienden of familie.

Vraag een doggy bag

Gaat u uit eten? Maak gebruik van een doggy bag om de restjes mee naar huis te nemen! Inmiddels kunt u al bij 55 horecagelegenheden een doggy bag meekrijgen aan het einde van uw etentje. Zo kunt u thuis nog genieten van een lekkere maaltijd en gaat u voedselverspilling tegen.

Foto: Jurriaan Hoefsmit