Nieuw reisdocument nodig? Maak tijdig een afspraak!

  • 10 juni 2021

Gaat u in de in de zomer op vakantie en heeft u een nieuw reisdocument nodig? Maak dan op tijd een afspraak! Door coronamaatregelen kan de gemeente minder mensen tegelijk helpen en kan het langer duren voor u op afspraak terecht kunt.

U kunt op afspraak terecht in de publiekshal: maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 9.00 en 20.00 uur. 

Maak een afspraak voor het reisdocument dat u nodig heeft.

Na 5 werkdagen klaar

Voor een nieuw paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) moet u twee keer persoonlijk naar de publiekshal komen. Een keer voor de aanvraag en een keer voor het ophalen. Als u een paspoort of ID-kaart aanvraagt voor uw kind, dan moet u kind ook allebei de keren meekomen. 

Uw paspoort of ID-kaart is na 5 werkdagen klaar. Als u bij de aanvraag uw mobiele nummer doorgeeft, krijgt u een sms als het binnen is. Voor het ophalen hoeft u geen afspraak te maken. 

Spoedaanvraag

Heeft u snel een nieuw paspoort of ID-kaart nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als de aanvraag vóór 12.00 uur binnen is, kunt u het meestal de volgende werkdag na 10.00 uur afhalen. Voor een spoedaanvraag geldt een toeslag van 48,60 euro.