Ineens gingen de scholen dicht: luister naar de verhalen in de podcast

  • 9 juni 2021

Het tijdelijk sluiten van de scholen vanwege het coronavirus was voor iedereen een schok. Hoe ga je als school of leerling om met deze plotselinge beslissing.

In de vierde aflevering van de podcastserie Coronawandelingen vertellen schooldirecteuren Reinier Bos en Ruud Barnhoorn en Dara Vos leerling aan het Sancta Maria over hun ervaringen van het afgelopen jaar.

De Van Voorthuijsenschool en De Parel zijn een scholen voor leerlingen met complexe problematiek en zeer moeilijk lerenden. De kracht van dit onderwijs zit in het werken met de mogelijkheden die er wel zijn. Maar hoe leg je aan deze kinderen uit wat corona is en hoe blijven deze leerlingen in beeld? Frénk van der Linden praat met directeur Reinier Bos over de impact van corona op de leerlingen van zijn school.

Dara Vos, leerling aan het Sancta Maria, vond het een heftig jaar. Het thuisonderwijs was lastig en hierdoor heeft ze, net als veel andere leerlingen, een achterstand opgelopen. Ook mentaal kreeg ze klachten. Als lid van de jongerenraad Haarlem probeert ze mentale gezondheid en de impact van corona onder jongeren op de agenda te zetten.

Volgens Ruud Barnhoorn, directeur van Mgr. Huibersschool en De Talenten, hebben de leerlingen tijdens de coronaperiode ook andere dingen geleerd: levenslessen en de maakbaarheid van onze samenleving. Er is meer dan alleen maar rekenen en taal. Ruud laat zijn leerlingen dit ook ervaren door regelmatig met hen op bezoek te gaan bij zorgcomplex Lieflijk Indië aan de overkant van de school.

Coronawandelingen

Dit gesprek is onderdeel van de nieuwe podcastserie van de gemeente Haarlem. In de podcasts vertellen verschillende Haarlemmers over de gevolgen van de coronapandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt.

Abonneert u zich op ons kanaal en luister mee met de gesprekken.

Uitgeschreven versie

Wilt u de uitgeschreven tekst van de podcast ontvangen? Dat kan. Vul dan het webformulier in of stuur een e-mail naar antwoord@haarlem.nl.

Categorie:

  • Nieuws ZUID/WEST
  • Nieuws SCHALKWIJK
  • Nieuws OOST
  • Nieuws CENTRUM
  • Nieuws NOORD
  • Stadsnieuws