Extra opvang dak- en thuislozen

  • 20 maart 2020

Gemeente Haarlem heeft de Beijneshal aangewezen als tijdelijke extra opvanglocatie voor dak- en thuislozen. Deze locatie wordt opengesteld vanwege het coronavirus. In de bestaande opvang voor dak- en thuislozen gaan bewoners overdag naar buiten. Het coronavirus vraagt van mensen dat zij juist zoveel mogelijk binnen blijven.

Deze extra locatie is ruim en biedt de mogelijkheid voor dak- en thuislozen ook overdag binnen te verblijven. Dit verkleint voor hen het risico op besmetting. Gemeente Haarlem richt de tijdelijke huisvesting voor dak- en thuislozen in zolang de landelijke maatregelen gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Omwonenden

Omwonenden zijn of worden via een brief geïnformeerd over de tijdelijke opvang in de Beijneshal. Rondom de Beijneshal is dag en nacht extra toezicht aanwezig.

Luisterlijn Stem in de Stad geopend

Mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, kunnen vanaf 20 maart terecht bij de Luisterlijn. Dit is een telefoonnummer van Stem in de Stad en Het Open Huis in samenwerking met Haarlemse Kerken. Het telefoonnummer is 023-3036700 en bereikbaar tussen 13.00 en 20.00 uur.