Levenloos geboren kind

U kunt uw levenloos geboren kind laten opnemen in de basisregistratie. Wanneer het kindje is geboren en hoe lang de zwangerschap heeft geduurd is niet van belang. Om de registratie te regelen vult u het formulier onder het kopje Registratie van uw kind in. Doet u de registratie liever persoonlijk? Maak dan een afspraak met de gemeente via telefoonnummer 14 023.

Akte

Om uw kind te registreren is een akte nodig.

U heeft geen akte

Als er geen akte is, moet deze worden gemaakt. Dit kan alleen in de gemeente waar uw kind is geboren. Is uw kind in het buitenland geboren en stond u toen in Nederland ingeschreven? Bel dan met de gemeente waar u stond ingeschreven toen uw kind werd geboren

U weet niet of er een akte is

De gemeente waar uw kind geboren is kan dit voor u uitzoeken. Heeft u geen akte of weet u niet of er een akte is? Dan helpen de volgende documenten bij het maken van de akte:

  • Een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige
  • Een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis of crematie

Heeft u deze documenten niet? Bel met de gemeente. Dan helpen wij u verder.

Registratie van uw kind

Uw kind wordt in de basisregistratie personen geregistreerd en toegevoegd aan uw persoonsgegevens. Na de registratie krijgt u een brief met bevestiging van de registratie.

U en de andere ouder moeten apart van elkaar een eigen aanvraag hiervoor indienen.

De registratie van uw kind is niet te zien voor bijvoorbeeld uw zorgverzekering, de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank.

De registratie duurt een paar dagen en soms een paar weken. Dit hangt af van de beschikbare documenten.

Aanvraag Registratie kind (pdf)

Meesturen

U stuurt een kopie van uw eigen geldige identiteitsbewijs mee met het formulier. Heeft u meer documenten zoals een akte, verklaring of advertentie? Stuur deze dan ook mee. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 023.