Jan Gijzenkade (West)

Het westelijke gedeelte van de Jan Gijzenkade is verouderd, daarom gaat de gemeente dit stuk weg opnieuw inrichten. Haarlemmers hebben meegedacht met de gemeente en aangegeven wat zij belangrijk vinden voor het ontwerp. Dit is waar mogelijk verwerkt. Nu ligt er een voorlopig ontwerp. Iedereen kan het ontwerp bekijken en tot en met 22 juli 2022 reageren.

Het gaat om het stuk Jan Gijzenkade tussen de Rijksstraatweg en de Westelijke Randweg. De rijweg, het trottoir en het riool zijn oud en moeten vervangen worden. Daarbij moeten de kruisingen van de Jan Gijzenkade met de P.C. Boutensstraat en Generaal Spoorlaan ook worden aangepast. Ook moet de beschoeiing (wand voor bescherming van de oever) in de Jan Gijzenvaart vervangen worden. Aanvullend wordt ook de toekomstige fietsroute vanuit het Schoterbos verbonden met de Jan Gijzenkade. Met deze plannen verbeteren we de leefbaarheid en verkeersveiligheid.

Voorlopig ontwerp ter inzage

Het voorlopig ontwerp kunt u inzien door op onderstaande blauwe knop te klikken. Het ligt ook ter inzage in de publiekshal aan de Zijlvest 39. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 14 023.  

U kunt reageren op het ontwerp tot en met 22 juli 2022. Reageren kan op de volgende manieren:

  • Door op onderstaande blauwe knop te klikken, dan komt u op een pagina met een reactieformulier
  • Per brief aan gemeente Haarlem, Postbus 511, 2003 PB Haarlem, t.a.v. Jan Gijzenkade

Let op: alle reacties en namen worden openbaar zodra de gemeenteraad een besluit neemt over het definitieve ontwerp, iedereen kan ze dan zien. Wilt u niet uw naam erbij? Laat ons dat weten bij uw reactie.

Voorlopig ontwerp Ontwerp bekijken en reageren

Bekijk de kaders

Het ontwerp voor het westelijke gedeelte van de Jan Gijzenkade wordt gemaakt volgens vastgesteld beleid van de gemeente (de kaders). Uw wensen en suggesties kunnen alleen worden verwerkt in het voorlopig ontwerp als deze passen binnen het beleid:

Mobiliteitsbeleid

Handboek Inrichting Openbare Ruimte Haarlem-Noord

Bomenonderzoek

Ecologie