Jaagpad

De houten damwand langs het Spaarne, bij woonboten aan het Jaagpad 10 t/m 17, is aan vervanging toe. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe duurzame kunststof damwand. Het aanbrengen van de nieuwe damwand zorgt ervoor dat water gecompenseerd moet worden. Het teveel aan water komt terug in het gebied ten zuiden van de woonboten langs het Jaagpad richting molen De Eenhoorn.

Actueel

De nieuwe damwand wordt vanaf een ponton op het water trillend aangebracht. De woonboten komen dan tijdelijk aan de andere kant van het ponton te liggen. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken per woonboot.
Het materiaal ligt op een tijdelijk werkterrein naast de steiger van de waterscouts aan het begin van het Jaagpad en wordt met vrachtwagens aangeleverd. De vrachtwagens rijden vervolgens, onder begeleiding, achteruit terug om via de Belgiëlaan weer weg te rijden. Tijdens het lossen van het materiaal bij het werkterrein kunnen auto’s de geparkeerde vrachtwagen passeren via rijplaten die in de berm liggen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.

Planning

De werkzaamheden starten op 2 maart 2020 en zijn volgens de huidige planning half mei 2020 afgerond.

Projectpartners

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Benecke uit Zaandam in onder aanneming van Dura Vermeer.

Contact

Procesmanager voor gemeente Haarlem is de heer R. Luijsterburg. U kunt hem bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.

Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen via rogo@duravermeer.nl