Haarlem Instagram

Volg ons op Instagram via @gemeentehaarlem voor nieuws, verhalen van Haarlemmers en mooie foto's van onze gemeente!

Bij archeologisch onderzoek in de Gierstraat zijn vorig jaar prachtige voorwerpen gevonden! De mooiste zijn nu te zien op de tentoonstelling ‘Gat in de Gierstraat’.

Lees meer

In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt! Daarom wapperde op vrijdag 11 oktober de regenboogvlag op het stadhuis vanwege Coming Out-dag.

Meer lezen

Wil jij eerlijke kleding kopen? De drie Groene Textielroutes leiden je langs Haarlemse winkels die duurzame kleding verkopen! De routes zijn gemaakt voor de Dutch Sustainable Fashion Week, waar de gemeente Haarlem dit jaar voor het eerst aan meedoet.

Lees meer

In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Haarlem wil in 2040 al gasvrij zijn. Maar hoe? In het Ramplaankwartier hebben ze daar wel een idee over. De bewoners werken samen met de TU Delft en de gemeente Haarlem een veelbelovend plan uit.

Lees meer

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland het recht kregen om te stemmen. Voor dat recht is hard gevochten. De expositie ‘Haar stem in Haarlem’ vertelt hoe dat in onze stad ging.

Meer lezen
Haarlem, 19 april 2019 - Van Lierop aan het werk in het Dolhuys. Ze herstellen en conserveren hout.

Het Dolhuys, museum van de geest staat momenteel in de steigers. Speciaal voor de Open Monumentendagen opent het museum op zaterdag 14 september even zijn deuren, zodat mensen een blik kunnen werpen in een paar bijzondere kamers in het pand met een bijzondere geschiedenis

Lees meer

Haarlem heeft een prachtig historisch stationsgebouw, waar veel inwoners trots op zijn. Voor het gebied om het station heen, geldt dat wat minder. De gemeente en de provincie maken dit jaar een visie voor de toekomst van het stationsgebied. In dit artikel kijken we terug en blikken we vooruit.

Lees meer

Op de liftschacht van de Raaks staat sinds kort een striptekening van onze eigen Haarlemse meestertekenaar Thé Tjong-Khing! De 86-jarige Thé heeft hem er samen met kunstenaar Diego Teroba zelf op geschilderd.

Lees meer