Initiatievenloket voor bewoners

Heeft u een goed idee voor de stad of voor uw wijk? En wilt u weten hoe u dat het beste kunt aanpakken? Of hoe de gemeente u hierbij kan ondersteunen? Deze pagina helpt u verder.

Ondersteuning door de gemeente

De gemeente Haarlem wil meer ruimte bieden aan initiatieven uit de stad, meer luisteren naar wat er speelt in de wijken en meer samenwerken met partners in de stad om Haarlem sociaal, duurzaam en aantrekkelijk te houden. Bewoners hebben daar meestal goede ideeën over. Hoe ondersteunt de gemeente u als initiatiefnemer?

Initiatievencafé op 19 april

Terugblik Initiatievencafé 14 december

Ik heb een idee voor een initiatief. Wat nu?

Hoe kan ik bekendheid geven aan mijn idee en om hulp vragen?

Hoe krijg ik advies en ondersteuning van de gemeente voor mijn initiatief?

Wat biedt de gemeente verder aan?

Welke hulp kan ik vinden buiten de gemeente?

Succesvol initiatief van Jelle Brans en Maarten Hulsman: Olivijnpad