Informatie voor ondernemers over het coronavirus

Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Het kabinet heeft een steunpakket voor bedrijven en zzp’ers. Er is een flink pakket aan ondersteuningsmaatregelen, afhankelijk van uw situatie. Het Rijk en UWV bieden ondersteuning voor uw bedrijf (TVL en NOW). Voor uw persoonlijke situatie biedt uw gemeente hulp (TOZO, Bbz+, hulp bij bedrijfsbeëindiging of omscholingsmogelijkheden Raadpleeg daarom eerst de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie.

Ook kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur terecht bij het Ondernemersspreekuur van gemeente Haarlem. Telefoon 14 023, kies optie 6 > Ondernemersspreekuur.

Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers kunnen gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het vierde kwartaal van 2021 (TVL Q4 2021). Ondernemers met minimaal 30% omzetverlies ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of eerste kwartaal van 2020 kunnen een aanvraag doen voor TVL-subsidie. Op de website van RVO vindt u meer informatie.

Heeft u vragen? U kunt tussen 8.30 en 16.30 uur bellen naar 14 023. Ook kunt u uw vraag mailen aan gemeente Haarlem via antwoord@haarlem.nl. Zet in het onderwerp ‘ondernemersvraag’.

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) (UWV.nl) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de NOW kunt u uw werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Vragen en antwoorden

Vragen over automatische incasso Cocensus

Voor ondernemers met personeel

Gemeentelijke maatregelen

Markten

Waar kan ik beeldmateriaal vinden om te gebruiken in mijn winkel?

Geen of minder bedrijfsafval en vragen over uw afvalcontract?

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus?

Tijdelijk werk zoeken

Versterking van uw onderneming of oriëntatie op ander werk

Wat zijn de regels voor de horeca in Haarlem?

Ondernemersspreekuur

Meer informatie

Information for businesses about the coronavirus

What is the government doing to help businesses?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond het coronavirus via www.haarlem.nl/coronavirus