Informatie voor ondernemers over het coronavirus

Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Het kabinet heeft een steunpakket voor bedrijven en zzp’ers. Het Rijk en UWV bieden ondersteuning voor uw bedrijf (TVL en NOW). Voor uw persoonlijke situatie biedt uw gemeente hulp (TOZO, Bbz+, hulp bij bedrijfsbeëindiging of omscholingsmogelijkheden). Raadpleeg eerst de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie.

Heeft u vragen? U kunt tussen 8.30 en 16.30 uur bellen naar 14 023. Ook kunt u uw vraag mailen aan gemeente Haarlem via antwoord@haarlem.nl. Zet in het onderwerp ‘ondernemersvraag’

Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers kunnen nu ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van 2022 (TVL Q1 2022). De sluitingsdatum voor de aanvraag is 31 maart 2022 17.00 uur. Ondernemers met minimaal 30% omzetverlies ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of eerste kwartaal van 2020 kunnen een aanvraag doen voor TVL op de website van Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) (UWV.nl) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de NOW kunt u uw werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Vragen en antwoorden

Vragen over automatische incasso Cocensus

Voor ondernemers met personeel

Gemeentelijke maatregelen

Markten

Waar kan ik beeldmateriaal vinden om te gebruiken in mijn winkel?

Geen of minder bedrijfsafval en vragen over uw afvalcontract?

Heeft u ondernemersvragen over het coronavirus?

Tijdelijk werk zoeken

Versterking van uw onderneming of oriëntatie op ander werk

Wat zijn de regels voor de horeca in Haarlem?

Ondernemersspreekuur

Meer informatie

Information for businesses about the coronavirus

What is the government doing to help businesses?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond het coronavirus via www.haarlem.nl/coronavirus