Havenkantoor

Het Havenkantoor van de Havendienst Haarlem bevindt zich aan de Spaarndamseweg 1. Het scheepvaart-marifoonkanaal is 18.

Contactgegevens Havendienst Haarlem

Havenkantoor
Spaarndamseweg 1
2022 EG Haarlem
tel. 023 531 0904
e-mail: havendienst@haarlem.nl

Contactgegevens voor de scheepvaart

Marifoonkanaal 18
Tel. 023 532 2939 (Waarderbrug)

Openingstijden

Het havenkantoor is open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Ontdek Haarlem vanaf het water

In de waterrecreatiefolder (pdf, 11,5 MB) van Haarlem Marketing vindt u informatie over vaarroutes, havenfaciliteiten, adressen voor bootverhuur, vaararrangementen en horecagelegenheden. 

Waarderbrug afgesloten voor verkeer tot half april 2019

De Waarderbrug is defect en afgesloten voor verkeer. De herstelwerkzaamheden duren tot half april 2019. Tot deze tijd wordt het verkeer geleid via de Prinsenbrug/Schoterbrug.

Herstel- en onderhoudswerkzaamheden

De herstelwerkzaamheden kunnen helaas niet eerder worden afgerond, omdat voor de reparatie onderdelen moeten worden gemaakt. Daarnaast heeft de gemeente wat meer tijd ingepland om ook het geplande onderhoud van het najaar alvast uit te voeren.

Verkeersmaatregelen

Er is nu meer verkeer op de Spaarndamseweg richting de Schoterbrug. Dit levert vooral in de spits problemen op. Om het verkeer op deze plek beter door te laten rijden, is de regeling van de verkeerslichten aangepast. Het verkeer van en naar de Schoterbrug krijgt langer groen.

Ook de regeling van de andere verkeerslichten op de Spaarndamseweg (kruisingen Zaanenstraat, Waarderbrug en Paul Krugerkade) is aangepast zodat doorgaand verkeer op de Spaarndamseweg langer groen krijgt. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de vertraging op de Spaarndamseweg afneemt. In de andere straten zal het verkeer iets toenemen. De verkeerslichten bij de Prinsenbrug kunnen helaas niet aangepast worden, omdat deze te veel koppelingen heeft met andere kruisingen. Deze maatregelen blijven van kracht tot de Waarderbrug weer is gemaakt.

Waarom staat de brug open?

De brug is in geopende stand gezet zodat de beroepsvaart geen hinder ondervindt van de stremming van de Waarderbrug. De gemeente heeft deze keuze gemaakt, omdat de Waarderpolder via andere wegen bereikbaar is.

Havenkantoor gesloten van 19 t/m 22 april 2019

Het Havenkantoor is vanaf Goede Vrijdag 19 april tot en met tweede paasdag 22 april 2019 gesloten.

Doorvaartbreedte Leidsevaart bij Noorder Emmakade 11 februari t/m 18 juli 2019

Van maandag 11 februari tot en met zondag 18 juli 2019 is in de Leidsevaart de doorvaartbreedte maximaal 450 cm. Deze aangepaste breedte geldt voor het stuk ter hoogte van de Noorder Emmakade.