Havenkantoor

Het Havenkantoor van de Havendienst Haarlem bevindt zich aan de Spaarndamseweg 1. Het scheepvaart-marifoonkanaal is 18.

Vanaf vrijdag 3 augustus Grote Sluis Spaarndam gesloten voor recreatievaart

Vanwege de aanhoudende droogte heeft Rijnland besloten om de Grote Sluis in Spaarndam vanaf vrijdag 3 augustus te sluiten voor recreatievaart. Dit besluit geldt ook voor de mastenroute. Recreatievaart kan tot en met donderdag 2 augustus gebruikmaken van de sluis. Hoe lang de sluis gesloten blijft is niet bekend.

Rijnland neemt dit besluit vanwege de aanhoudende droogte en het effect hiervan op het watersysteem. Door de droogte komt er niet genoeg zoet water bij, hierdoor loopt het zoutgehalte rond Spaarndam op. Dit leidt tot verzilting van natuur- en landbouwgrond. De maatregel moet deze grond beschermen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Rijnland. Voor vragen kunt u contact opnemen met het team van Rijnland via telefoonnummer: 071 306 3535

Contactgegevens Havendienst Haarlem

Havenkantoor
Spaarndamseweg 1
2022 EG Haarlem
tel. 023 531 0904
e-mail: havendienst@haarlem.nl

Contactgegevens voor de scheepvaart

Marifoonkanaal 18
Tel. 023-5322939 (Waarderbrug)

Openingstijden

Het havenkantoor is open op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Stremmingen zondag 16 september

Op zondag 16 september 2018 is het evenement Swim to Fight Cancer Haarlem. Door het evenement is het die dag tussen 10.00 en 18.00 uur niet mogelijk om te varen op:

  • het Binnen Spaarne tussen de Gedempte Oude Gracht en de Nieuwe Gracht
  • de Nieuwe Gracht tot aan de Nassaubrug
  • de Bakenessergracht.

Ontdek Haarlem vanaf het water

In de folder 'Ontdek Haarlem vanaf het water' van Haarlem Marketing vindt u informatie over vaarroutes, havenfaciliteiten, adressen voor bootverhuur, vaararrangementen en horecagelegenheden.