Grofvuil

Spaarnelanden blijft afval en grof huishoudelijk afval ophalen. Voor het maken van een afspraak voor grof huishoudelijk afval wordt u verzocht om online een afspraak te maken. Kijk voor meer informatie op spaarnelanden.nl.

Maak online een afspraak.

Door het coronavirus hebben medewerkers van Spaarnelanden aangepaste werktijden om de samenkomst van mensen te spreiden.

Het kan zijn dat de afspraak voor het ophalen pas over enkele dagen is. U zet het grofvuil op de afgesproken dag voor 7.30 uur aan de kant van de weg. U mag het grofvuil vanaf 21.00 uur de avond er voor neerzetten. U mag maximaal 2 m3 grofvuil per keer aanbieden. Het grofvuil moet handzaam verpakt of gebundeld zijn en het pakket mag niet langer zijn dan 1,5 meter (met uitzondering van banken, matrassen, bedden en meubels die niet uit elkaar kunnen worden gehaald).

Inwoners van Haarlem kunnen het grofvuil ook zelf naar het Milieuplein brengen. Doe dat alleen als het niet anders kan en houd rekening met lange wachttijden. Houd u aan de coronamaatregelen. Meer hierover leest u op www.spaarnelanden.nl.

Zijn uw spullen nog geschikt voor hergebruik? Dan kunt u uw spullen ook naar een kringloopwinkel in uw buurt brengen. Niet alle kringloopwinkels zijn nu open. Zijn uw spullen te zwaar om zelf weg te brengen? Informeer dan bij de kringloopwinkel of zij uw spullen kunnen ophalen.

Bedrijven kunnen afval tegen betaling aanbieden bij het Vuiloverlaadstation aan de Jan van Krimpenweg 10.

Meer informatie over grofvuil aanbieden bij Spaarnelanden