Hoe heeft het aanbestedingsproces eruit gezien?
De aanbestedingsprocedure van Gewoon in de Wijk liep van maart 2021 tot en met mei 2022. De aanbestedingsprocedure die de gemeente heeft gekozen bestond uit 2 dialoogfasen waarin met aanbieders uitgebreid is gesproken over de afbakening en indeling van de opdracht (eerste dialoog) en over de inhoud van de opdracht (tweede dialoogfase). Hierbij waren de visie van de gemeente en de ervaring en deskundigheid van de aanbieders leidend. Deze 2 fases hebben geleid tot de invulling van de definitieve opdracht Gewoon in de Wijk. Daarnaast zijn aanbieders geselecteerd die de gemeentelijke visie delen en gezamenlijk in staat zijn de hele opdracht uit te voeren.
Ik ben inwoner en ontvang op dit moment ondersteuning, wat betekent deze verandering voor mij?
Of er voor u iets verandert hangt af van het soort ondersteuning dat u nu krijgt en van welke organisatie u dat krijgt. Het kan zijn dat er voor u niks verandert, het kan ook zijn dat u straks ondersteuning krijgt van een andere organisatie of dat uw ondersteuning er anders uitziet. De gemeente vindt het belangrijk dat als er iets verandert er goed gekeken wordt wat u het prettigste vindt en dat er samen met u duidelijke afspraken gemaakt worden over wat er wanneer verandert. Zodra er meer duidelijk is wordt daarover contact met u opgenomen.
Ik heb een maatwerkvoorziening (beschikking) voor ambulante begeleiding of dagopvang, wat verandert er voor mij?
Met Gewoon in de Wijk wordt een andere werkwijze gerealiseerd. Dit betekent dat voor ambulante begeleiding en dagopvang voor het grootste gedeelte van de ondersteuning en activiteiten geen beschikking meer nodig zal zijn. Deze vormen van ondersteuning worden wel gewoon geboden, maar dan zonder beschikking. Samen met u, de huidige organisatie waar u bekent bent zal een plan gemaakt worden welke ondersteuning u nu ontvangt en hoe deze ondersteuning er in het vervolg uitziet. Hierbij staan uw wensen, mogelijkheden en behoefte centraal. Zodra er meer duidelijk is wordt daarover contact met u opgenomen.
Ik heb nu ondersteuning nodig, waar kan ik terecht?
U kunt altijd terecht bij het wijkteam bij u in de buurt. Zij hebben een spreekuur waar u een vraag kunt stellen, ook kunt u bellen of e-mailen. U kunt hier vinden welk wijkteam bij u in de buurt zit: Sociaal Wijkteam - Gemeente Haarlem
Ik ben medewerker van een organisatie die nu actief is in het Sociaal Wijkteam, de Sociale Basis of ambulante begeleiding of dagopvang. Wat betekenen deze veranderingen voor mij?
De gemeente begrijpt dat deze aanbestedingsprocedure vragen kan oproepen over de toekomst van de organisatie waar u nu voor werkt of voor de toekomst van uw functie. Medewerkers kunnen vragen hierover het beste in de eigen organisatie stellen, omdat antwoorden afhankelijk zijn van de positie die een organisatie inneemt.