Geheimhouding persoonsgegevens

U kunt bij de gemeente geheimhouding van uw persoonsgegevens direct online regelen. Er zijn geen voorwaarden aan geheimhouding verbonden. Uw aanvraag voor geheimhouding wordt altijd goedgekeurd. Ook als u geheimhouding heeft is de gemeente verplicht uw persoonsgegevens door te geven aan overheidsinstellingen zoals de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst.

Regel online U heeft voor het invullen uw DigiD inlogcode nodig

Afscherming persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden niet doorgegeven aan:  

  • niet-commerciële instellingen zoals sport- en muziekverenigingen of particulieren
  • de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA): SILA houdt de ledenadministratie bij voor kerkgenootschappen.

Een notaris krijgt, ook als er sprake is van geheimhouding, gegevens uit de Basisregistratie Personen. Wanneer een advocaat gegevens nodig heeft, dan wordt u eerst gehoord door middel van een brief van de gemeente.

Zonder uw toestemming verstrekt de gemeente nooit gegevens aan particulieren of aan commerciële instellingen.

In de publiekshal geheimhouding doorgeven

U kunt ook in de publiekshal geheimhouding doorgeven. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal. Houdt rekening met wachttijden als u tussen 9.00 en 11.00 uur naar de publiekshal komt.

Maak direct online uw afspraak

Handige links

Wet bescherming persoonsgegevens (Rijksoverheid.nl)
Wie krijgen mijn BRP-gegevens verstrekt? (Ministerie van Binnenlandse Zaken)