Formatie

De formatie en het gesprek met de stad

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2018

Sinds de verkiezingen hebben wij meer dan 100 reacties uit de stad gekregen. We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft: de bezoekers en sprekers bij de Pletterij, de bezoekers bij Pippa’s, iedereen die ons heeft gemaild en iedereen die op deze website een reactie heeft achtergelaten. We gaan nu een programma schrijven waar we de komende vier jaar mee aan de slag kunnen.

Wat is ons opgevallen?
Veel Haarlemmers laten weten dat ze zich zorgen maken over de bereikbaarheid van onze stad. Het gaat dan vaak over parkeren, maar ook over files in en rond de stad. Ook het thema ‘duurzaamheid’ was voor veel mensen belangrijk. Wat ons opviel, is dat veel Haarlemmers schreven over een combinatie tussen bereikbaarheid en duurzaamheid. De luchtkwaliteit in de stad werd bijvoorbeeld vaak genoemd. Maar we kregen ook ideeën over het verminderen van het aantal auto’s en de nieuwe bussen van Connexxion. Daarnaast kregen we natuurlijk ook veel reacties over andere thema’s. Bijvoorbeeld over nieuwe manieren om meer woningen te bouwen en de jaarlijkse kermissen. Maar ook over peuterspeelzalen en nieuwe manieren om alle Haarlemmers bij het bestuur van de gemeente te betrekken.

En nu aan de slag
Wij zijn onder de indruk van het enthousiasme en van de goede ideeën die we gekregen hebben. We gaan ons best doen zoveel mogelijk van de strekking van de ideeën mee te nemen in ons programma. Sommige suggesties kunnen beter opgelost worden door medewerkers van de gemeente Haarlem. Die ideeën sturen we dan ook door. Ook willen we in de toekomst graag vaker ideeën uitwisselen met inwoners en organisaties uit de stad. Zo kunnen we samen verder werken aan een mooie en fijne stad voor iedereen!

Benieuwd naar de ideeën uit de stad?
Bekijk dan het overzicht (pdf) van alle ingestuurde ideeën.

Namens de onderhandelaars,
Robbert Berkhout