Fietsenstallingen

Met de fiets naar de binnenstad of het station? Maak dan vooral gebruik van de openbare fietsenstallingen.

Fietsenstallingen bij station

Stalling bewaakt

  • De gratis kelderstalling onder het Stationsplein (kaart met locatie stalling). De ingang zit aan de Kruisweg. De ingang voor voetgangers is midden op het Stationsplein. De fietskelder is open van 5.00 uur 's ochtends tot 2.15 uur 's nachts. Vanaf 1 januari 2020 zijn ook de OV-fietsen van de NS hier te vinden.
  • De NS-fietsenstalling (kaart met locatie stalling) aan het Stationsplein. De openingstijden van de stalling zijn te vinden op de website van de NS

Stalling onbewaakt en 24 uur open

  • De fietsflat aan het Kennemerplein aan noordzijde van het station (kaart met locatie stalling). Achterin op de begane grond, in het westelijke deel van de stalling is plek voor bakfietsen, bromfietsen en andere fietsen met bijzondere maten.
  • Tussen de spoordijk en de Jansweg 15 is een openluchtstalling (kaart met locatie stalling). Op deze locatie is ook plaats voor 50 brom-, snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen. Hier zit ook de opslag voor verwijderde fietsen.
  • In de fietsvakken langs de Jansweg (kaart met locatie stalling) is plaats voor 320 fietsen. Plaats uw fiets in het vak.

Fietsenstallingen in Centrum

Smedestraat (ingang ter hoogte van Grote Markt)

maandag, dinsdag en woensdag: 7.30 - 24.00 uur
donderdag: 7.30 - 2.00 uur
vrijdag: 7.30 - 5.00 uur
zaterdag: 8.30 - 5.00 uur
zondag: 12.00 - 18.00 uur

Kaart met locatie stalling

Botermarkt (om de hoek bij Gasthuisstraat)

De fietsenstalling Botermarkt is gesloten i.v.m. brandveiligheid. Het pand moet worden aangepast om aan de richtlijnen te voldoen en weer open te kunnen.

Kaart met locatie stalling

Tempeliersstraat 58 (De Blauwe Tram)

maandag, dinsdag en woensdag: 7.00 - 20.00 uur
donderdag: 7.00 - 22.00 uur vrijdag: 7.00 - 20.00 uur
zaterdag: 9.00 - 22.00 uur
niet open op zondag

Fietsenstalling Tempeliersstraat heeft extra services. Zo zijn er 2 oplaadpunten voor elektrische fietsen en 10 speciale rekken voor fietsen met een afwijkende maat.

Kaart met locatie stalling

Jacobijnestraat (naast Stedelijk Gymnasium)

zaterdag: 11.00 en 19.00 uur  

Bij deze stalling is nachtstalling niet mogelijk. Toch uw fiets laten staan? Neem contact op met Spaarnelanden (via stalling Smedestraat of 023 7517 200).

Nachttarief voor fietsen en tarieven voor brom- en snorfietsen

  • fiets overdag: gratis
  • fiets per nacht: € 0,50
  • bromfiets, snorfiets overdag: € 0,70
  • bromfiets, snorfiets per nacht: € 0,70

Kaart met locatie stalling

Fiets maximaal 10 dagen in de stalling

Te lang of verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd. Fietsen mogen niet langer dan 10 dagen achter elkaar in de stalling staan. Wilt u langer dan 10 dagen uw fiets stallen? Kies dan voor een week-, maand- of jaarabonnement in de NS-fietsstalling op het station.

Stalling voor brom-. snor- en bakfietsen

Aan de Jansweg, langs de spoordijk bij het station. Hier is plek voor 50 brom-, snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen.

Naast de gevel van de fietsflat op het Kennemerplein, ten noorden van het station, zijn 2 vakken voor bak-, brom- en snorfietsen. 

Stalling aangepaste fietsen voor mensen met een lichamelijke beperking

U kunt gratis uw fiets parkeren in de fietsenstalling van de NS. Hiervoor vraagt u een gemeentelijke verklaring aan. Een aanvraagformulier vraagt u op via telefoonnummer 14 023.

Rolstoeluitleen fietsenstalling Smedestraat

Komt u naar de binnenstad van Haarlem en heeft u een rolstoel nodig? Dan kunt u gebruik maken van de rolstoeluitleen in de fietsenstalling in de Smedestraat.

De rolstoeluitleen is bedoeld voor inwoners van Haarlem die de binnenstad bezoeken én voor bezoekers van buiten Haarlem. Het lenen van de rolstoel is gratis. Wel vragen wij u om als borg een ander hulpmiddel achter te laten, zoals een scootmobiel, of een bedrag van 50 euro contant. U kunt de rolstoel lenen tijdens de openingstijden van de fietsenstalling. De openingstijden van de stalling vindt u op deze pagina onder het kopje Fietsenstallingen in Centrum.

Regels rolstoeluitleen fietsenstalling Smedestraat

Buurtstalling

Bij Haarlem Fietsstad kunt u een plaats huren in een buurtstalling of in een fietskluis. In opdracht van de gemeente beheert Haarlem Fietsstad 40 buurtstallingen in Haarlem. Haarlem Fietsstad geeft de contracten en de sleutels uit, beheert de wachtlijst en doet klein onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden.

http://www.haarlemfietsstad.nl/