Fietsenstallingen

Komt u met de fiets naar het centrum van Haarlem? U kunt uw fiets in meerdere stallingen plaatsen.
Het is in het stationsgebied, van het Kennemerplein tot de Parklaan, verboden om fietsen buiten een fietsenstalling te parkeren. Zo blijft het stationsgebied veilig en toegankelijk.
Verkeerd of te lang gestalde fietsen worden verwijderd. Fietsen mogen niet langer dan 10 dagen achter elkaar in de stalling staan. Wilt u langer dan 10 dagen uw fiets stallen? Kies dan voor een week-, maand- of jaarabonnement in de NS-fietsstalling op het station.

Kaart met stallingen bij station en in Centrum (pdf, 2 MB)

Fietsenstallingen bij station

Fietskelder Haarlem CS

Onder het Stationsplein is een fietsenkelder voor ruim 5.000 fietsen. Deze stalling is gratis. De ingang zit aan de Kruisweg. De ingang voor voetgangers vindt u midden op het stationsplein. De fietskelder is open van 5.00 uur 's ochtends tot 2.15 uur 's nachts.

Fietsflat Kennemerplein

De fietsflat vindt u aan de noordzijde van het station. Deze stalling heeft ongeveer 1.700 plekken. De fietsflat is onbewaakt en 24 uur per dag toegankelijk.

Fietsenstalling Spoordijk

Tussen de Spoordijk en de Jansweg 15 is een openluchtstalling voor 600 plekken. De stalling is 24 uur per dag open. Op deze locatie is ook plaats voor 50 brom-, snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen.

Fietsvakken langs de Jansweg

In de fietsvakken langs de Jansweg is plaats voor 320 fietsen. Plaats uw fiets in het vak.

NS-Fietsenstalling

Aan het Stationsplein is de ingang van NS-fietsenstalling. Deze stalling is niet gratis, maar wel bewaakt. De stalling is in beheer bij de NS.

Stalling voor brom-, snor- en bakfietsen

Aan de Jansweg, langs de spoordijk ten noorden van het CWI-gebouw. Hier is plek voor 50 brom-/snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen. Achterin de fietsflat op het Kennemerplein ten Noorden van het station op de begane grond, in het westelijke deel van de stalling.

Stalling aangepaste fietsen voor mensen met een lichamelijke beperking

U kunt gratis uw fiets parkeren in de fietsenstalling van de NS. Hiervoor vraagt u een gemeentelijke verklaring aan. Een aanvraagformulier vraagt u op via telefoonnummer 14 023.

Fietsenstallingen in centrum

Smedestraat (om de hoek bij de Grote Markt)

maandag, dinsdag en woensdag: 7.30 - 24.00 uur
donderdag: 7.30 - 2.00 uur
vrijdag: 7.30 - 5.00 uur
zaterdag: 8.30 - 5.00 uur
zondag: 12.00 - 18.00 uur

De maximale aaneengesloten stallingsduur is 10 dagen.

Deze stalling is ook geopend tijdens sommige grote evenementen. Let op de aankondigingen bij nieuws-en-actualiteiten of informeer bij de stalling zelf.

Botermarkt (om de hoek bij Gasthuisstraat)

maandag, dinsdag en woensdag: 8.00 - 20.00 uur (oktober tot en met april)
maandag, dinsdag en woensdag: 8.00 - 24.00 uur (mei tot en met september)
donderdag, vrijdag en zaterdag: 8.00 - 24.00 uur (gehele jaar)
koopzondagen: 11.00 - 18.00 uur

Deze stalling is ook geopend tijdens sommige grote evenementen. Let op de aankondigingen bij nieuws-en-actualiteiten of informeer bij de stalling zelf.

Tempeliersstraat 58 (De Blauwe Tram)

maandag, dinsdag en woensdag: 7.00 - 20.00 uur
donderdag: 7.00 - 22.00 uur vrijdag: 7.00 - 20.00 uur
zaterdag: 9.00 - 22.00 uur
niet open op koopzondagen

De maximale aaneengesloten stallingsduur is 10 dagen.

Fietsenstalling Tempeliersstraat heeft extra services. Zo zijn er 2 oplaadpunten voor elektrische fietsen en 10 speciale rekken voor fietsen met een afwijkende maat.

Jacobijnestraat (naast Stedelijk Gymnasium)

Alleen zaterdag: 11.00 - 19.00 uur
Niet open op koopzondagen

Bij deze stalling is nachtstalling niet mogelijk. Toch uw fiets laten staan? Neem contact op met Spaarnelanden (via stalling Smedestraat of 023 7517 200).

Nachttarief voor fietsen en tarieven voor brom- en snorfietsen

 • fiets overdag: gratis
 • fiets per nacht: € 0,50
 • bromfiets, snorfiets overdag: € 0,70
 • bromfiets, snorfiets per nacht: € 0,70

Leenrolstoelen bij fietsenstalling Smedestraat

In het kader van de toegankelijke stad is er in Haarlem een proef met een gratis rolstoeluitleen. De proef is in fietsenstalling Smedestraat in het centrum van Haarlem. Deze stalling is centraal gelegen, gelijkvloers en toegankelijk voor scootmobiels. De pilot duurt van 1 mei 2018 tot 1 juli 2019.

Het Hulpmiddelencentrum stelt een leenrolstoel ter beschikking van het merk Roxx. Dat is een stevige rolstoel met massieve banden en biermo(a)nhaken zodat ze makkelijk zijn vast te zetten. De afmetingen van de rolstoel is 50 bij 67 cm (lengte maal breedte). U kunt een rolstoel reserveren via telefoonnummer 023 532 6624. De rolstoel blijft gereserveerd tot een uur na het gereserveerde tijdstip.

De proef is een samenwerking tussen de gemeente, Spaarnelanden en Paswerk.

Alvast de belangrijkste spelregels

 • De rolstoelen zijn alleen voor mensen met een scootmobiel of een ander hulpmiddel.
 • Als u een rolstoel leent, laat u uw hulpmiddel achter als borg. De gemeente, Spaarnelanden of Paswerk zijn niet aansprakelijk voor vermissing van of schade uw hulpmiddel.
 • Het gebruik van de rolstoel is voor eigen risico. Schade aan de rolstoel of lichamelijk letsel komen voor rekening van de gebruiker.
 • Er zijn drie sloten met sleutelslot beschikbaar. Een slot voor de rolstoel kunt u krijgen van de medewerker van de fietsenstalling.
 • Elektriciteit voor opladen van een scootmobiel is niet beschikbaar.
 • U kunt alleen overdag een rolstoel lenen. U levert de rolstoel in voordat de fietsenstalling in de Smedesstraat sluit./li>
 • U geeft het aan de medewerker van de fietsenstalling door als de rolstoel onderhoud nodig. heeft of als er schade is.
 • De medewerkers van de fietsenstalling kunnen u niet helpen bij het overstappen van uw hulpmiddel naar de leenrolstoel.

Voordat u de leenrolstoel gebruikt, ondertekent u in de stalling de spelregels.