Fietsenstallingen

Met de fiets naar de binnenstad of het station? Maak dan vooral gebruik van de openbare fietsenstallingen.

Fietsenstallingen bij station

Stalling bewaakt

  • De gratis kelderstalling onder het Stationsplein (kaart met locatie stalling). De ingang zit aan de Kruisweg. De ingang voor voetgangers is midden op het Stationsplein. De fietskelder is open van 5.00 uur 's ochtends tot 2.15 uur 's nachts.
  • De NS-fietsenstalling (kaart met locatie stalling) aan het Stationsplein. Deze stalling is niet gratis.

Stalling onbewaakt en 24 uur open

  • De fietsflat aan het Kennemerplein aan noordzijde van het station (kaart met locatie stalling). Achterin op de begane grond, in het westelijke deel van de stalling is plek voor bakfietsen, bromfietsen en andere fietsen met bijzondere maten.
  • Tussen de spoordijk en de Jansweg 15 is een openluchtstalling (kaart met locatie stalling). Op deze locatie is ook plaats voor 50 brom-, snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen. Hier zit ook de opslag voor verwijderde fietsen.
  • In de fietsvakken langs de Jansweg (kaart met locatie stalling) is plaats voor 320 fietsen. Plaats uw fiets in het vak.

Fietsenstallingen in Centrum

Smedestraat (ingang ter hoogte van Grote Markt)

maandag, dinsdag en woensdag: 7.30 - 24.00 uur
donderdag: 7.30 - 2.00 uur
vrijdag: 7.30 - 5.00 uur
zaterdag: 8.30 - 5.00 uur
zondag: 12.00 - 18.00 uur

Kaart met locatie stalling

Botermarkt (om de hoek bij Gasthuisstraat)

maandag, dinsdag en woensdag: 8.00 - 20.00 uur (oktober tot en met april)
maandag, dinsdag en woensdag: 8.00 - 24.00 uur (mei tot en met september)
donderdag, vrijdag en zaterdag: 8.00 - 24.00 uur (gehele jaar)
koopzondagen: 11.00 - 18.00 uur

Kaart met locatie stalling

Tempeliersstraat 58 (De Blauwe Tram)

maandag, dinsdag en woensdag: 7.00 - 20.00 uur donderdag: 7.00 - 22.00 uur vrijdag: 7.00 - 20.00 uur zaterdag: 9.00 - 22.00 uur niet open op koopzondagen Fietsenstalling Tempeliersstraat heeft extra services. Zo zijn er 2 oplaadpunten voor elektrische fietsen en 10 speciale rekken voor fietsen met een afwijkende maat.

Kaart met locatie stalling

Jacobijnestraat (naast Stedelijk Gymnasium)

Alleen zaterdag: 11.00 - 19.00 uur
Niet open op koopzondagen
Bij deze stalling is nachtstalling niet mogelijk. Toch uw fiets laten staan? Neem contact op met Spaarnelanden (via stalling Smedestraat of 023 7517 200).

Nachttarief voor fietsen en tarieven voor brom- en snorfietsen

  • fiets overdag: gratis
  • fiets per nacht: € 0,50
  • bromfiets, snorfiets overdag: € 0,70
  • bromfiets, snorfiets per nacht: € 0,70

Kaart met locatie stalling

Fiets maximaal 10 dagen in de stalling

Te lang of verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd. Fietsen mogen niet langer dan 10 dagen achter elkaar in de stalling staan. Wilt u langer dan 10 dagen uw fiets stallen? Kies dan voor een week-, maand- of jaarabonnement in de NS-fietsstalling op het station.

Stalling voor brom-. snor- en bakfietsen

Aan de Jansweg, langs de spoordijk bij het station. Hier is plek voor 50 brom-, snor- of bakfietsen en andere afwijkende fietsen.

Achterin de fietsflat op het Kennemerplein ten Noorden van het station op de begane grond, in het westelijke deel van de stalling.

Stalling aangepaste fietsen voor mensen met een lichamelijke beperking

U kunt gratis uw fiets parkeren in de fietsenstalling van de NS. Hiervoor vraagt u een gemeentelijke verklaring aan. Een aanvraagformulier vraagt u op via telefoonnummer 14 023.

Buurtstalling

Bij Haarlem Fietsstad kunt u een plaats huren in een buurtstalling of in een fietskluis. In opdracht van de gemeente beheert Haarlem Fietsstad 40 buurtstallingen in Haarlem. Haarlem Fietsstad geeft de contracten en de sleutels uit, beheert de wachtlijst en doet klein onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden.

http://www.haarlemfietsstad.nl/