Fiets kwijt of verwijderd

Bent u uw fiets kwijt? Kijk dan op de website verloren of gevonden. Hier worden verwijderde fietsen geregistreerd. De fietsen worden naar de Fietsenstalling Spoordijk naast Jansweg 15 bij het station gebracht.

Tot en met 6 april blijft de fietsenopslag gesloten als maatregel tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De fietsenstalling bij de Jansweg blijft wel open.

Fiets ophalen

Tot en met 6 april blijft de fietsenopslag gesloten als maatregel tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. De fietsenstalling blijft wel open. Staat uw fiets nog in de opslag? U kunt uw fiets komen halen. Stuurt u dan een e-mail met uw contactgegevens naar info@fietsdepothaarlem.nl en een medewerker van Paswerk neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Contact en route

Fietsenstalling Spoordijk
Jansweg 15, 2011 KL Haarlem
Telefoonnummer: 023 - 54 34 888
Vanaf Station Haarlem is het slechts 50 meter lopen.

Waarom is mijn fiets verwijderd?

De handhavers van de gemeente Haarlem halen fietsen weg uit de openbare ruimte. Het gaat om de volgende fietsen:

  • Fout gestalde fietsen, zoals in het hele stationsgebied
  • Gevaarlijke gestalde fietsen
  • Weesfietsen: fietsen die te lang onbeheerd op één plek staan
  • Fietswrakken: fietsen die verwaarloosd zijn en in onvoldoende staat van onderhoud zijn.

De gemeente hangt een label aan de fiets waarop staat tot wanneer een eigenaar de tijd heeft om de fiets weg te halen.    

Wat gebeurt er na 3 maanden met verwijderde fietsen?

De fietsen worden 3 maanden bewaard. Daarna wordt de gemeente eigenaar van de fiets. Het is dus belangrijk uw fiets zo snel mogelijk op te halen.
Fietswrakken worden na 1 week vernietigd. Fietsen die voor de handel geschikt zijn, worden aan de vakhandel verkocht. De overige fietsen gaan naar Leerwerkcentra waar mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt opgeleid worden tot fietsenmaker.

Aangifte doen

Is uw fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte via de website van de politie. Of bel naar 0900 - 8844 om een afspraak te maken voor uw persoonlijke aangifte op het politiebureau.