Fiets kwijt of verwijderd

Bent u uw fiets kwijt? De gemeente verwijdert bij handhavingsacties onder andere gevaarlijk, verkeerd en te langdurig gestalde fietsen. De geregistreerde fietsen kunt u vinden op de website www.verlorenofgevonden.nl. Op deze website staan ook foto's van de verwijderde fietsen. Als uw fiets verwijderd is, kunt u deze na het maken van een afspraak ophalen bij het fietsdepot in Cruquius. Is uw fiets of snor- of bromfiets niet door handhaving verwijderd, doe dan altijd aangifte bij de politie. Dat kan ook digitaal op www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

Fietsdepot

In het fietsdepot Haarlem worden de fietsen bewaard die verwijderd zijn tijdens een handhavingsactie. U betaalt € 25 voor het ophalen van uw fiets. Bij een betaling van € 35 kan de fiets ook bij u thuisbezorgd worden. U kan alleen met pin betalen. Zorg altijd dat u een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart, verblijfsdocument), fietssleutel of ander eigendomsbewijs en pinpas bij u heeft. Opengebroken sloten worden niet vergoed. De fietsen worden maximaal 3 maanden bewaard, dit hangt af van de staat waarin de fiets verkeert. Na deze periode wordt er een duurzame herbestemming gezocht. Fietswrakken worden vernietigd. Op www.fietsdepothaarlem.nl vindt u de actuele openingstijden en contactinformatie. Via deze website kunt u ook zien of uw fiets op het depot aanwezig is.

Handhaving fietsen

De handhavers controleren op diverse soorten overlast door fietsen.

  • Fietsen die buiten de stallingen staan in een parkeerverbodzone (stationsomgeving)
  • Fietsen die buiten de rekken/vakken worden geplaatst in een parkeerverbodzone
  • Hinderlijk/gevaarlijk gestalde fietsen
  • Weesfietsen; fietsen die minimaal 4 weken niet gebruikt zijn
  • Wrakfietsen
  • Snor-/bromfietsen mogen niet in de fietskelder of in de fietsgevel gestald worden
  • Snor-/bromfietsen die langer dan 10 dagen gestald staan in de stallingsverbodszone rond Haarlem CS en in de bewaakte stallingen aan de Botermarkt, de Smedestraat en de Tempeliersstraat