Fiets kwijt of verwijderd

Bent u uw fiets kwijt?
Kijk dan eens op de website verloren of gevonden. Handhavers verwijderen gevaarlijk, verkeerd en te langdurig gestalde fietsen en brengen deze naar het fietsdepot in Cruquius. Deze fietsen worden geregistreerd en gefotografeerd. Fiets gevonden op deze website? U kunt uw fiets ophalen bij het fietsdepot. Let op! Maak hiervoor eerst een afspraak.

Bent u uw snor- of  bromfiets kwijt?
Voor een verwijderde snor- of bromfiets kunt u contact opnemen met de meldkamer van handhaving

Fietsdepot

In het fietsdepot Haarlem worden de fietsen bewaard die verwijderd zijn tijdens een handhavingsactie. U betaalt € 25 voor het ophalen van uw fiets. Bij een betaling van € 35 kan de fiets ook bij u thuisbezorgd worden. U kan alleen met pin betalen. Zorg altijd dat u een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart, verblijfsdocument), fietssleutel of ander eigendomsbewijs en pinpas bij u heeft. Opengebroken sloten worden niet vergoed. De fietsen worden maximaal 3 maanden bewaard, dit hangt af van de staat waarin de fiets verkeert. Na deze periode wordt er een duurzame herbestemming gezocht. Fietswrakken worden vernietigd. Op www.fietsdepothaarlem.nl vindt u de actuele openingstijden en contactinformatie. Via deze website kunt u ook zien of uw fiets op het depot aanwezig is.

Handhaving fietsen

De handhavers controleren op diverse soorten overlast door fietsen.

  • Fietsen die buiten de stallingen staan in een parkeerverbodzone (stationsomgeving)
  • Fietsen die buiten de rekken/vakken worden geplaatst in een parkeerverbodzone
  • Hinderlijk/gevaarlijk gestalde fietsen
  • Weesfietsen; fietsen die minimaal 4 weken niet gebruikt zijn
  • Wrakfietsen
  • Snor-/bromfietsen mogen niet in de fietskelder of in de fietsgevel gestald worden
  • Snor-/bromfietsen die langer dan 10 dagen gestald staan in de stallingsverbodszone rond Haarlem CS en in de bewaakte stallingen aan de Botermarkt, de Smedestraat en de Tempeliersstraat