Ontwikkelzone Europaweg

Update 11 april 2019
De vraag naar woningen in Haarlem is groot. Daarom staan tot 2025 10.000 woningen gepland. Dat betekent dat de stad groeit en dat er meer mensen komen wonen. Door deze groei zijn meer voorzieningen nodig, zoals scholen en sportvelden. En is het belangrijk om na te denken over groen en openbare ruimte zodat Haarlem een prettige stad blijft om te wonen. 

Van brede autoweg naar groene stadsstraat

Eén van de zones die we gaan ontwikkelen is de Europaweg en omgeving. Het idee is om van de Europaweg een stadsstraat te maken: een smallere straat met meer groen, voorzieningen en woningen. Met minder autoverkeer en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. We verwachten dat er ongeveer 2700 woningen bij komen.

Ideeën voor concept ontwikkelvisie

Er ligt nu een eerste idee voor een concept ontwikkelvisie. In de concept ontwikkelvisie staat waar woningen, groen en voorzieningen zouden kunnen komen. De reacties van omwonenden bij twee bijeenkomsten in de wijk en de reacties op de website zijn meegenomen in het eerste idee voor een concept ontwikkelvisie. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat groen belangrijk is maar ook nieuwe gebouwen en woningen. Bekijk hier de eerste ideeën over de concept ontwikkelvisie.

Reageren niet meer mogelijk

Op dit moment is het platform gesloten en is reageren niet meer mogelijk. Tot en met maandag 15 maart was er de mogelijkheid om te reageren op dit platform. Alle ingezonden ideeën over de concept ontwikkelvisie kunt u bekijken onder 'ideeën concept ontwikkelvisie'

Bij het reageren vragen wij u rekening te houden met onze gedragsregels.