Duurzaam verbouwen

Energie besparen is makkelijk als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. En het scheelt u ook nog eens geld. De gemeente Haarlem helpt haar inwoners met duurzaam bouwen en verbouwen. Duurzaam bouwen hoeft niet duur te zijn. Maatregelen die energie en water besparen, leveren direct geld op en kunnen ook nog het gemak verhogen. Denk aan extra isolatie, HR++glas, een luchtdicht huis of een zonneboiler.

U loopt misschien tegen vragen aan als: ‘Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop?’ Milieu Centraal helpt u met praktische informatie. Ook bij de Rijksoverheid vindt u informatie over duurzaam bouwen.

Bij de gemeente kunt u een duurzaamheidslening aanvragen. U kunt voor de verbouwing van de woning een bedrag lenen tussen € 2.500 en € 25.000.

Er zijn subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning. De Energiesubsidiewijzer heeft een compleet en actueel overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen.

De Bespaarbon

Duurzaam Bouwloket (voor alle vragen over duurzaam verbouwen)

Duurzaamheidsloket

Duurzaamheidsloket voor Vereniging van Eigenaren

Energieloket van Stichting Huizenaanpak

Zonnepanelen op eigen dak of collectief via Kennemer Energie

Tuin en dak groen(er) maken

Groene daken

Energiecoach