Duitslandlaan Groenstrook

Vooral het doorsteekje tussen de Belgiëlaan en de Duitslandlaan geeft sommige bewoners een sociaal onveilig gevoel. De gemeente wil de planten in de groenstrook van de Duitslandlaan voor een groot deel opnieuw aanplanten en de strook overzichtelijker maken. De ingreep zorgt ook voor een beter leefklimaat voor dieren en planten. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het najaar van 2019.

Inloopbijeenkomst op 9 april

Een conceptontwerp voor de strook is gemaakt. Op dinsdagavond 9 april is er een inloopbijeenkomst van 19.00 tot 21.00 uur in Wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1.

Tijdens de bijeenkomst kunnen er vragen gesteld worden aan medewerkers van de gemeente en landschapsontwerpster Carla Beijer. U kunt uw mening achterlaten op een reactieformulier.

Conceptontwerp voor de groenstrook

Voorbeelden van planten die we gaan plaatsen:  kleine maagdenpalm, (struik)kamperfoelie, lelietje der dalen, struik-klimop en takkenrillen. Een takkenril is een haag van takken. Deze wordt onzichtbaar verwerkt in de struikklimop. De takkenril geeft bescherming aan onder andere egels, reptielen en insecten.

Conceptontwerp van de groenstrook (pdf)

Contact

Procesmanager voor de gemeente Haarlem is mevrouw S. Vermeulen. Met vragen kunt u haar bereiken via het algemene nummer van de gemeente 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.