De Groene Mug Bokaal 2018

De Groene Mug Bokaal is een wisselprijs, die wordt uitgereikt aan een Haarlemse onderneming die zich sterk maakt voor een duurzame stad. De wisselbokaal werd dit jaar gewonnen door Bakker Van Vessem: een bakkerij die bij alle keuzes rekening met mens en milieu. Naast het duurzame productieproces geeft de bakkerij ook rondleidingen en organiseert kinderactiviteiten om anderen te inspireren en kennis te delen.

Foto: Marisa Beretta

Eerdere winnaars

2017: Beebox: de biologische maaltijdbox van Willem & Dress, die staat voor een eerlijke prijs voor de boer, 100% van eigen bodem en biologisch gecertificeerd.

2016: Stichting Mooizooi: een creatief magazijn waar restafval en restmaterialen van bedrijven voor allerlei creatieve doeleinden worden verzameld.

2015: Stayokay vanwege de unieke en gedreven duurzame bedrijfsvoering, waaronder het aanbod van zoveel mogelijk fairtrade en biologische producten en een aanzienlijke reductie van het chemiegebruik.

2014: De Nieuwe Akker: een biologische tuinderij aan de rand van Haarlem met alleen maar eerlijke groenten.

2013: Transportbedrijf Beentjes Dit bedrijf ontwikkelde een plan om binnen vijf jaar de CO2-uitstoot met meer dan 20% te verminderen.

2012: Hotel Van der Valk Haarlem-Zuid omdat het hotel in korte tijd grote stappen zette met een Warmte Kracht Koppeling waarmee op duurzame manier elektriciteit wordt opgewekt. En het hotel heeft de golden Green Key (2012).

2011: Friethoes aan de Kruisweg om hun heerlijke biologisch verantwoorde frietje.

2011: Koffie- en theebranderij Simon Lévelt omdat ze nauw samenwerken met de producenten en daardoor zorgen voor goede leef- en werkomstandigheden van de arbeiders.

2010: Drukkerij Damen Grafia om hun bijzonder duurzaam gevoerde manier van produceren.

2010: Installatiebedrijf La Fleur voor het bouwen van een milieuvriendelijk bedrijfsgebouw in de Waarderpolder.

2009: Kunstijsbaan Haarlem vanwege de warmteterugwinning van de ijsproductie.