Centrum Schalkwijk

Centrum Schalkwijk vernieuwt. Het winkelcentrum Schalkwijk, gebouwd in de jaren zeventig van de 20e eeuw, wordt de komende jaren vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. In een unieke samenwerking tussen de gemeente en vereniging van eigenaren wordt gewerkt aan toevoeging van functies als wonen, werken en uitgaan. Schalkwijk krijgt met deze ontwikkelingen een levendig multifunctioneel stadshart.

Actueel

De nieuwbouwplannen voor centrum Schalkwijk 1e fase dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving van het winkelcentrum. Er komen woningen, winkels, een bioscoop en horeca bij. Ook de buitenruimte wordt vernieuwd. De uitbreiding van het winkelaanbod en looproutes in het winkelcentrum zorgen voor een versterking van de aantrekkingskracht. In de 1e fase gaat het concreet om 3 bouwlocaties, namelijk het Florida- en Californiëplein, en de Nicepassage. Op het Floridaplein komen winkels, horeca, een parkeergarage en nieuwbouwwoningen.

In september 2019 is ontwikkelaar AM gestart met de bouw van 2 supermarkten, winkels, een openbare parkeergarage met 600 plaatsen, 156 woningen, waarvan 36 zorgwoningen voor Philladelphia  en een nieuw marktplein. De bouw duurt ongeveer 2 jaar. De inrichting van de openbare ruimte wordt kort daarna afgerond.

Planning

  • Vanaf week 45 kunnen voetgangers en fietsers gebruik maken van de nieuwe Floridabrug. De parkeergarage blijft bereikbaar tijdens de bouwwerkzaamheden.
  • Bioscoop Kinepolis start oktober 2019 met de bouw. Naar verwachting gaat de bioscoop eind 2020 open. Lees meer over de bouwwerkzaamheden op www.winkelcentrumschalkwijk.nl.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Haarlem via het algemene nummer 14 023 of via antwoord@haarlem.nl.